Thermotech utökar med nytt Center i Göteborg och fler anställda

av Admin

Thermotech Scandinavia AB etablerar nu ett Thermotech Center med säljkontor och proffsbutik i Göteborg och rekryterar samtidigt mer personal i regionen. Företaget, som levererar skräddarsydda system för vattenburen golvvärme och tappvatten, har nu åtta regionala Center över landet, utöver fabrik och huvudlager i Sollefteå. Planen är att expandera befintliga Thermotech Centers, men också etablera på nya orter under de kommande åren. 

I slutet av januari i år fick Thermotech en ny ägarstruktur där grundaren Anders Andersson, genom bolaget Aipa Invesco AB, blev majoritetsägare och Rolf och Mikael Tannergård trädde in som stor delägare.

-”Vår ambition är att bolaget fortsätter att vara ett norrländskt innovativt och expansivt teknikföretag. Verksamheten skall vara hållbar mot samhälle och miljö samt visa stor omtanke om medarbetare och kunder, berättar Anders Andersson, VD och majoritetsägare. Ett led i det arbetet är att återgå till den decentraliserade kultur som Thermotech en gång grundades på. Därför skapas nu självständiga Thermotech Center som i praktiken fungerar som egna bolag där beslut kan tas närmast kunden”, fortsätter Anders Andersson.

På flera orter har nya medarbetare rekryterats för att stärka företaget inför framtiden och ytterligare rekryteringar är planerade.

Den 16 april öppnades Thermotech Center Göteborg på Hisingen. Det blev då en egen region efter att tidigare varit införlivat i region Väst med bas i Vårgårda. Regionchef blir utesäljare Magnus Bodén som till sin hjälp har den nyrekryterade tekniska innesäljaren Matthew Dore. Matthew kommer närmast från John Fredrik i Göteborg där han arbetat som VVS-säljare.

På Thermotech Center Malmö har en helt ny uppsättning medarbetare börjat under de senaste månaderna. Två nya utesäljare i form av Jimmie Malmberg och Stefan Melchers kommer att bearbeta den södra regionen framöver. De har Nicklas Günther som backar upp dem som teknisk innesäljare. Alla tre kommer närmast från Solar där de haft liknande tjänster. På lagret har Mikael Hansson fått förstärkning i form av Johan Bengtsson som innan arbetade på LK Systems. Thomas Gustafsson, som sedan ett år tillbaka haft rollen som Regional försäljningschef Syd tar, i och med ägarbytet, rollen som Försäljningschef för hela landet. Även Thomas har sin bas på Thermotech Center i Malmö.

På Thermotech Center Stockholm har Sofie Morger rekryterats som Teknisk innesäljare och på fabriken i Sollefteå har Jordi Berni Sola fått fast anställning inom produktionen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...