Thermotech levererar golvvärme till klimatprojektet Eco Now House

av Anders Enquist
aaa

Eco Now House med vattenburen golvvärme från Thermotech.

Eco Now House är ett projekt inom hållbar renovering och studie i hur man kan minska sitt klimatavtryck.

– När det pratas ekohus handlar det ofta om nybyggen. Jag ville visa hur man själv kan energieffektivisera och renovera sitt boende så effektivt och miljövänligt som möjligt, förklarar Anders, som letat och analyserat marknaden globalt för att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna.

Så föddes projektet Eco Now House, inom vilket Anders totalt förvandlar ett radhus från 1968 till ett modernt ekohus utan att kompromissa med vare sig komfort, design eller miljö. Huset står nu klart och invigdes den 9 november 2016.

Som uppvärmning av huset har familjen valt en luft-vatten värmepump kombinerat med vattenburen golvvärmefrån Thermotech Scandinavia AB. Golvvärmen installerades som flytande golv för att få tillräcklig isolering.

Huset är också en del av ett större projekt där familjens klimatavtryck mäts under ett helt år*. Allt familjen gör kartläggs och mäts för att se vilken Co2-belastning det har. Huset blir en viktig del, men även resor, mat och övrig konsumtion inkluderas. Då framgår också hur effektivt huset verkligen blev under faktiska levnadsförhållanden med tre barn.

Projektet går att följa på hemsidan www.econowhouse.se

*Det globala klimatmålet till 2050 är 1 ton Co2 per person/år.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...