Svensk Fastighetsförmedling lanserar nattrådgivning för att minska stress och oro över bostadsmarknaden

av Admin

Funderar du över hur räntehöjningarna ska påverka ditt boende, hur du kan energieffektivisera eller om det går att flytta till drömhuset? Då är du inte ensam. En orolig omvärld som skakar om marknaden medför inte bara tuffare tider för många utan kan också skapa nedstämdhet, stress och ångest inför framtiden. Forskning visar att vi oroar oss allra mest nattetid, när vi ligger ensamma och vrider oss i sängen med våra funderingar. Därför erbjuder nu Svensk Fastighetsförmedling kostnadsfri rådgivning om bostadsmarknaden även in på småtimmarna.

Den förändrade marknadsdynamiken har medfört nya frågeställningar och ett större behov av rådgivning kopplat till bostadsfrågor enligt mäklarna på Svensk Fastighetsförmedling. Därför har Svensk Fastighetsförmedling tagit ett aktivt beslut att möta den ökade efterfrågan genom att hålla öppet sin rådgivning även på kvällen och natten.

– Vi har funnits i 85 år och har genom åren tagit våra kunder genom räntekriser, energikriser och livskriser och kan därför svara på det allra mesta om boendelivet. Vi hoppas att kunna bidra med kunskap och trygghet till fler som oroar sig för sin bostadssituation, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Svensk Fastighetsförmedling.

För att eventuella nattgrubblare inte ska behöva väcka sambos, föräldrar eller vänner med sina funderingar erbjuds nu rådgivning via chatt och telefon från kl. 20-06. Samtidigt håller företagets 230 bobutiker öppet som vanligt på dagtid för att vägleda sina kunder genom den turbulenta bostadsmarknaden.

– Livet pågår oavsett vad som händer runt omkring och det finns många anledningar till att man behöver byta bostad. Det kan vara att man träffat en ny kärlek och vill flytta ihop, tillökning i familjen, separation eller ett dödsfall – livscyklerna är desamma för de flesta. Även om marknaden just nu viker jämfört med de senaste två rekordåren finns det fortfarande många som behöver byta bostad och vi hoppas nu kunna hjälpa alla de som funderar över sin bostadssituation genom att öka tillgängligheten och hålla öppet även kvälls- och nattetid, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Svensk Fastighetsförmedling.

Den turbulenta omvärlden har gjort bostadsmarknaden mer avvaktande än vad vi är vana vid. Ett bostadsköp är för de flesta det största köpet i livet och det är många faktorer att väga in i beslutet.

– Vi förstår att det nu finns ett förstärkt behov av att få professionell rådgivning kopplat till bostadsaffärer och vi vill finnas där när behovet uppstår. Vi har 1200 medarbetare runt om i Sverige som alla vet precis hur överväldigande det kan kännas att ta tag i alla frågor som dyker upp gällande boendelivet, säger Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Svensk Fastighetsförmedling.

Nattrådgivningen nås via Svensk Fastighetsförmedlings webbplats svenskfast.se mellan kl 20-06 och finns till att börja med tillgänglig under en provperiod.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...