Så vill göteborgarna bo

av Anders Enquist

 

penvgv6xbukltcmo1tsn

Kvillebäcken lekpark

Jämfört med föregående år värdesätter fler göteborgare att bo centralt. Allt fler söker sig dessutom till områden som har en bred variation av möjligheter som butiker, kaféer och bostäder. Detta visar en undersökning gällande göteborgarnas boendepreferenser, nyligen genomförd av byggherrarna bakom Kvillebäcken. Enligt Sven-Erik Kristensen, regionchef för Bjurfors, ser vi en ny trend på ingång.

– Jag skulle säga att människors ökade miljömedvetenhet är den största faktorn till att siffrorna har stigit. Man vill slippa ta bilen för att transportera sig och värdesätter därmed ett boende med butiker och service i närheten. Om man ska blicka framåt tror jag också att detta är hur de som växer upp idag kommer att se på sitt boende, säger han.

Göteborgs stad utvecklas på flera håll med nya stadsdelar och områden, som erbjuder vad invånarna efterfrågar enligt undersökningen. De olika stadsdelarna är alla planerade med ett brett utbud av butiker och verksamheter. En av de nybyggda stadsdelar i Göteborg som har en blandning av både restauranger, kaféer, gym och bostäder är nya Kvillebäcken. Ett område som även värnar om miljön och är konstruerat därefter.

– Vi har en vision om att skapa en trivsam och dynamisk miljö, framförallt från miljösynpunkt men också socialt. För oss var det dessutom viktigt att planera en stadsdel som inte endast består av bostäder. För att människor ska trivas i ett område behöver de även förses med möjligheter. Av den anledningen planerade vi en stadsdel som uppfyller önskemålen om en bra blandning av verksamheter, säger Johan Ekman, presschef för Kvillebäcken.

Om undersökningen
I mars i år tog byggbolagen i Kvillebäcken initiativ till en undersökning med fokus på boende. Undersökningen genomförs för femte året i rad och bygger på 600 intervjuer genomförda med Nordstats Göteborgspanel. Den är en del i arbetet med att utveckla Kvillebäcken och göra området attraktivt.

Om Kvillebäcken
Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Visionen för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Bostadsbolaget, Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads högt ställda miljökrav. Läs mer på www.kvillebäcken.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...