Panasonic lanserar nytt system för att styra värmepumpar via smartphone och dator

av Admin

Panasonic har alltid levererat högeffektiva system för uppvärmning och luftkonditionering. Nu tar man tekniken ett steg längre och presenterar i samarbete med Intesis en helt ny produkt – IntesisHome. Med hjälp av en iPad, iPhone, Android eller PC och internetuppkoppling kan användaren styra hemmamiljön, oavsett var han eller hon befinner sig. Styrenheten placeras direkt i värmepumpen

Panasonic tar ett nytt steg i och med lanseringen av IntesisHome. Mobilappen är ett avancerat kontrollsystem med Cloudteknik, utvecklat av det spanska företaget Intesis Software S.L. Med appen har man tillgång till många olika smarta kontroll- och styrfunktioner via sin tablet, smartphone eller PC.

– Idag är kunderna vana att kunna göra det mesta genom mobilen. Det är till och med så att många förväntar sig att kunna styra sin teknik även när de inte är hemma. IntesisHome ger kontrollen direkt till kunden och ökar möjligheten att värma eller kyla våra hem på ett ännu mer energisnålt sätt, säger Sofia Törnlöf, produktchef på Panasonic värmepumpar.

Många mobila styrmöjligheter

Det finns en rad olika funktioner som kan kontrolleras med IntesisHome, start/stop, fast temperatur och rumstemperatur. Det går även att schemalägga värme och kylsystemet samt spara energi genom andra typer av förinställningar. IntesisHome ger också användaren viktig information, som när det är dags att byta smutsiga luftfilter, andra felmeddelanden eller kontaktinformation till Panasonics tekniska servicenätverk.

IntesisHome är en flerspråkig app som kan användas tillsammans med många värmepumpar och luftkonditioneringssystem i Panasonics produktlinje, inklusive bland annat modellerna Aquarea, Etherea, FS Multi och ECOi.

Kunder med större system eller industriella installationer som vill fjärrstyra sina system genom KNX, EnOcean eller Modbus protokoll erbjuder Panasonic specialutvecklade Intesis-gränssnitt. Genom att använda Intesis nätbryggor kan samtliga inställningar i de större systemen fjärrstyras.

Mer information, automatiska uppdateringar och supportmaterial som videor och manualer finns tillgängliga på www.intesishome.com. Där finns även support per telefon och e-post.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...