Nu kan Greta Garbos sommarparadis på Ingarö bli ditt

av Anders Enquist

På en egen udde i Stockholms skärgård är nu ett sommarparadis ute till försäljning. Inte nog med att villan från slutet av 1920-talet har en otrolig charm och ett vackert uttryck, här finns också en historia. Villan har huserats av Greta Garbo, en av världens genom tiderna mest berömda skådespelerskor. Fastigheten förmedlas nu via Wrede Fastighetsmäkleri.

Greta Garbo anses vara 20-talets största skådespelare och har av amerikanska filminstitutet blivit utnämnd till nummer fem på listan av världens genom tidernas bästa Hollywoodskådespelerska. Garbo var förutom sina skådespelartalanger också känd för sin skygghet gentemot allmänheten. Från början av karriären valde skådespelerskan att tacka nej till intervjuer, autografer eller diverse inbjudningar. Kanske var det i skärgårdsvillan på Ingarö som Garbo valde att dra sig undan? Man kan förstå varför.

Den magnifika villan från år 1929 består nämligen av ett 283 kvadratmeter gult treplanshus med strandtomt och generös brygganläggning i privat läge. I trädgården finns stora härliga gräsytor samt vackra träd och buskar, ekar, rhododendron och lavendelplanteringar. Villan har två öppna spisar och totalt sju sovrum där två av dem har en fransk balkong med utsikt över vattnet. Den stora terrassen ligger rakt i söderläge och är perfekt för ljuvliga middagar under sommarhalvåret.

– Det känns väldigt kul och en fantastisk möjlighet att få vara med och förmedla en sån historisk fastighet. Villan är verkligen en skärgårdsdröm med den fina utsikten, privata bryggan och lummiga trädgården. Jag hoppas att de nya ägarna blir lika hänförda som Garbo var av denna sommardröm, säger Titti Johansson, Fastighetsmäklare på Wrede Fastighetsmäkleri.

Vill du läsa mer: http://www.wrede.se/objekt/955171#.WlN9fpOdWso

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...