Mazars Företagspris 2014 tilldelas Erik och Anna Lallerstedt

av Anders Enquist

 

aMazars företagarpris uppmärksammar de uthålliga företagen. De som funnits länge på marknaden och som klarat av att överleva konjunkturnedgångar och förändringar på marknaden.

– Det är oftast de nystartade företagen och bolag med stark tillväxt som får mest uppmärksamhet. Med vårt pris vill vi synliggöra de uthålliga företagen och deras ägare som med stort engagemang och entreprenörskap driver företaget vidare mot nya utmaningar. Erik Lallerstedt uppfyller med råge de kriterier vi har med vårt pris, säger Marianne Sandén Ljungberg, vd Mazars i Sverige.

– Jag är hedrad och väldigt glad över priset, sade Erik Lallerstedt när han tillsammans med dottern Anna Lallerstedt tog emot priset i samband med Mazars seminarium om generationsskifte som arrangerades i Stockholm den 26 maj. Under seminariet belystes vikten av att planera för generationsväxlingen i god tid.

Några som noga planerat för växlingen är just Erik Lallerstedt. För snart fyra år sedan lämnade han över ansvaret för Gondolen och kvarterskrogen Eriks bakficka till sin dotter Anna Lallerstedt.

– Att ens barn ska ta över är ingenting man kan övertala, än mindre tvinga någon att göra. När det stod klart att Anna ville ta över blev jag naturligtvis både stolt, glad och rörd, säger Erik Lallerstedt och tillägger att så här i backspegeln kan jag bara konstatera att det gått mycket bra.

 

Kriterier för att erhålla Mazars pris

  • Företaget ska ha funnits i minst 10 år
  • Företaget har haft en omsättning de senaste 5 åren på minst 10 mkr per år
  • Företaget har under de senaste 5 åren haft i genomsnitt minst 10 anställda
  • Företaget har visat på en god lönsamhet och en sund finansiering

Företaget ska också visa prov på kompetens att förändra och förnya sin verksamhet utifrån omvärldsförändringar. Detta kan exempelvis innebära nya produkter, nya marknader, nya produktionsprocesser. Genom sin omvärldsanalys och förmåga till förändringar har företaget överlevt de konjunktursvängningar som råder i ekonomin.

Motivering till att Erik A. Lallerstedt AB tilldelas priset 2014

Erik Lallerstedt är en av landets mest uppmärksammade krögare, som framgångsrikt drivit restaurangverksamhet i 35 år. Det gastronomiska genombrottet fick han 1984 då restaurangen Eriks vid Strandvägskajen fick en stjärna i Guide Michelin. Erik Lallerstedt har i sitt entreprenörskap visat att detaljerna och viljan att både förädla och förnya restauranger och restaurangmat är viktigt för att lyckas i en konkurrensutsatt bransch. När dottern Anna för några år sedan tog över krögarrollen har han fokuserat på att utveckla nya recept på såser. Eriks såser har snabbt blivit en säljsuccé och visar att det går att vara både en framgångsrik restauratör och fabrikör.

Tidigare pristagare av Mazars Företagspris

2013 Parajett AB i Landskrona

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...