Många vill bo i Malmös nya stadsdel Elinegård

av Boxtoppen

Hundratals nyfikna bostadsletare kom för att få information om Malmös nya stadsdel Elinegård när Ikano Bostad och NCC invigde sin visningspaviljong under gårdagen.  

Elinegård.

Elinegård.

Elinegård ligger vid Kalkbrottet i Limhamn, i sydvästra Malmö. Här kommer drygt 3000 människor kunna bo i radhus, villor och lägenheter. Ikano Bostad ska bygga hälften av de nya bostäderna och planerar för 1000 nya bostadsrätter och hyresrätter.  2016 flyttar de första Elinegårdsborna in.

– Det känns extra kul att få öppna upp för fler människor att kunna bo bra i en unik miljö.  När vi träffade intressenterna i vår visningspaviljong märkte vi att det fanns ett stort intresse för lägenheter där varje kvadratmeter utnyttjas till max. Många fastnade för en välplanerad 3:a på 71 kvadratmeter, säger Christian Dahlman, chef för bostadsutveckling på Ikano Bostad.

Under invigningen fick allmänheten för första gången möjlighet att träffa de ansvariga för vision, arkitektur och bygge, och frågorna var många.

– Så kul att det äntligen kommer igång här. Idag bor vi i villa men har börjat se oss om efter en nyproducerad, mindre lägenhet. Nu har vi fått en tydligare bild av Elinegård som känns som ett lockande alternativ, säger Eva Ness, intresserad besökare.

Förutom bostäderna i Elinegård bygger Ikano Bostad just nu lägenheter i Kirseberg och planerar bygga i Hyllie och Västra Hamnen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...