HSB Living Lab prisas internationellt

av Anders Enquist

aaaHSB Living Lab är en forskningsarena där vi genom samverkan utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Med bredden av partners expertis möjliggör det nya grepp och innovationer. Forskningsresultaten ska ge oss ny kunskap när vi bygger framtidens bostäder.

– Vi är stolta och vill visa HSB Living Lab som gott exempel där samverkan med partners är framgångsfaktorn. Att visa upp projektet internationellt i anslutning till en av de viktigaste klimatkonferenserna är stort och ger möjlighet till snabbare global spridning av smarta lösningar framtagna inom projektet. Detta inspirerar oss till fortsatt arbete i samverkan för en mer hållbar framtid, säger Maria Ådahl, ansvarig för samhällsbyggnadsområdet på Johanneberg Science Park.

Green Building Solutions Awards är en internationell tävling som anordnades av Construction21 nätverket. Varje år belönas byggnader, lösningar och bästa miljödistrikt som deltar i kampen mot klimatförändringarna.

Årets tävling är den fjärde upplagan med 129 bidrag för att främja en hållbar framtid. 57 experter från hela världen har bedömt bidragen och röstning har skett via sociala medier, som gjort dem kända hos en miljon yrkesverksamma under 2016, runt om i världen.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...