Filmstjärnorna Stormare och Hivju bygger Bauhaus nya film

av Admin

I Bauhaus nya reklamfilm bygger de internationellt kända skådespelarna Kristofer Hivju, känd från Game of Thrones, Beck med mera och Peter Stormare, känd från bland annat Fargo, varsitt utkikstorn där de kan kommunicera med varandra genom sång.

Filmen knyter an till instängdheten som många känner under pandemin, behovet av att uttrycka sig med skaparglädje och möjligheten att kommunicera med andra även om det måste vara på avstånd.

– Vi har varit tvungna och ställa om mycket av vår kommunikation under pandemin och den här filmen är ett bra exempel på att det också höjt oss själva ibland. Att skapa själv har varit ett viktigt uttrycksmedel för många i dessa tider och där är Bauhaus en möjliggörare vilket vi hoppas att Stormare och Hivju ska inspirera än fler till att förstå. Även om inte alla kommer att bygga ett eget utkikstorn på kolonilotten kanske, säger Johan Saxne marknadsdirektör.

Kristofer Hivju om sin syn på varför man bör sjunga och snickra.

– Att få sjunga opera mot legenden Peter Stormare från ett hemmagjort torn i skogen – naturligtvis ville jag vara med på det! Jag tror att kombinationen av snickeri och sång är det bästa läkemedlet för att få utlopp för vad som helst man behöver få ut. Det var ett stort nöje att arbeta och spela med Stormare, säger Kristofer Hivju, skådespelare.

I samband av inspelningen av filmen så provade också Peter Stormare och Kristofer Hivju att spontant att spela gitarr och sjunga en del tillsammans.

– Jag har alltid haft ett gott öga till Hivju och gillade grundidén till filmen, folk behöver få utlopp för sin kreativitet och sociala behov på något sätt. Vi hade kul tillsammans, inte minst när vi spelade gitarr. Och utkikstorn, ja vem vill inte ha ett sådant! Kan inte förstå varför jag inte byggt ett torn tidigare, säger Peter Stormare, skådespelare.

Filmen visas bland annat i TV4 från och med 24 februari.

Länk film: https://vimeo.com/507948657/ccf4389e2c

Länk klipp Hivju och Stormare jammar: https://vimeo.com/513361189/3ff5e88029

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...