Byggstart för 110 lägenheter i Mariastaden i Helsingborg

av Anders Enquist

a3e63e46d5b97361_800x800arNu byggstartar Wallenstam 110 lägenheter i kvarteret Stengläntan i Mariastaden i Helsingborg.  Det blir ett levande kvarter som förutom lägenheterna kommer att rymma en ICA-butik på 1 800 kvadratmeter samt ytterligare närservice som exempelvis apotek och gym. Allt beräknas vara klart under tredje kvartalet 2017.

– Stengläntan i Mariastaden är vår första byggnation inom ramen för den avsiktsförklaring om att bygga 600 lägenheter som vi har med Helsingborgs stad. I Mariastaden skapar vi genom ett gott samarbete med ICA och Helsingborgs stad attraktiva bostäder med ett lokalt centrum i ett naturskönt område, säger Thomas Dahl, vvd Wallenstam AB.

Genom dess arkitektur och innehåll kommer kvarteret Stengläntan att bidra till en trivsam och levande blandstadsmiljö i Mariastaden. Stort fokus kommer att läggas på innergården med mycket grönska och mötesplatser för de boende. Miljöaspekten får också en framträdande roll, det blir en energieffektiv nyproduktion som byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver.

Kvarteret består av tre huskroppar med fasader i vitmålad betong, balkonger med orange detaljer och med höga glaspartier ovanför entréerna. Husen har 4, 5 och 9 våningar samt rymmer allt ifrån 1:or till 4:or.

Mariastaden ligger norr om Helsingborgs centrum, det centrala läget, närheten till naturen, havet och bekvämligheter gör det till ett attraktivt område. Sedan 2009 pågår en större utveckling av området med nybyggnationer av både lägenheter, småhus och radhus.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...