Byggelement levererar ECO-Prefab när Örebro växer

av Admin

Byggelement levererar plattbärlag och balkonger när kvarteret Hissmontören i Örebro växer fram. Projektet är ett samarbete med NA Bygg.

9300 kvadratmeter plattbärlag och 2800 kvadratmeter balkonger levereras till projektet från Byggelement.

Till etapp 3 av kvarteret Hissmontören levererar Byggelement drygt 9300 kvadratmeter plattbärlag och 2800 kvadratmeter balkonger. De prefabricerade betongelementen tillverkas i Byggelements fabrik i Katrineholm.
– Det känns alltid extra bra att leverera till kunder i närområdet. Inte minst ur miljösynpunkt eftersom vi slipper långa transporter, säger Tobias Landler som är projektledare på Byggelement.

För att minska klimatavtrycket ytterligare är samtliga element av ECO-Prefab. Det betyder att 35 procent av cementen i betongblandningen är ersatt med det miljövänligare alternativet Merit, en restprodukt från ståltillverkning. Utöver miljöfördelarna så är betongen tätare och har längre livslängd än traditionell betong.
– Vi vinner fler och fler affärer i närområdet. Det är en naturlig utveckling eftersom kunderna blir alltmer miljömedvetna. Korta transporter innebär dessutom lägre kostnader, säger Tobias Landler.

NA Bygg är en återkommande kund som bygger totalt sju bostadshus i området Källeruds Park i Örebro. Husen blir 4–6 våningar höga och rymmer drygt 100 hyresrätter.
– Samarbetet med Byggelements konstruktörer har varit väldigt bra. Trots ändrade planer och risk för leveransförseningar på grund av Covid-19 så har produktionsplanen kunnat hållas. Byggelements flexibilitet har inneburit att våra behov har kunnat mötas, säger Adam Spaude, platschef, NA Bygg.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...