aAvtalet ger BRABO möjlighet att bygga utefter Dragonvägens västra sida med ett par minuters gångväg till Väsby Centrum.  Målet är omkring 60 bostadsrätter och verksamhetslokaler i bottenplan.

-I Fyrklövern kommer vi att satsa mycket på god arkitektur och hög boendekvalitet säger Fredrik Mattsson, VD och huvudägare och tillägger att man i arbetet kommer att inkludera idéer och förslag som växt fram under Väsby Labs.

– Det är mycket glädjande att BRABO vill vara med och utveckla vår stadskärna till den moderna småstaden som vi sett framför oss när vi inledde arbetet med Väsby Labs för drygt två år sedan säger Per-Erik Kanström, kommunstyrelseordförande (M)  i kommunen.

BRABO har tidigare byggt i Väsby vid Suseboparken och Kyrkvägen.

–  Vi har många goda erfarenheter av BRABO sedan tidigare och de ska även snart starta bygget av vårt nya kulturhus, säger  Björn Eklundh, kommundirektör i Upplands  Väsby

Fyrklövern är ett stort område som ligger direkt söder om Väsby Centrum.  Genom rivning av gamla gymnasieskolan, samt modernare utnyttjande av ytor, skapas utrymme för 1 600 nya bostäder, arbetsplatser och nya gröna ytor.  De nya invånarna kommer att kunna välja från ett brett utbud av olika sorters bostäder och med olika upplåtelseformer.  Avtalet med BRABO är det tredje avtalet som ger en option på att köpa mark när detaljplanen är klar. För två veckor sedan tecknades likande avtal med Senior Trygg Fastighetsfond och TB-Exploatering. Kommunen räknar med att ytterligare ett dussin företag succesivt kommer teckna avtal.

Väsby Labs är ett synsätt på hur en modern stad ska utvecklas och där man tar fasta på att involvera så många som möjligt så tidigt i processen. Närmare 1 000 personer har hitintills bidragit med idéer, synpunkter och engagemang, allt från skolbarn, studenter och andra invånare i Upplands Väsby via arkitekter, byggare och till och med internationell a experter på olika områden.