Alfix tar krafttag och rustar organisationen med teknisk specialist

av Admin

För att kunna erbjuda sina kunder högre service, bättre produkter och mer expertis har Alfix, en av Nordens ledande tillverkare av bland annat fästmassor, fogmassor och tätskiktssystem, nu anställt Michael Svensson som teknisk specialist. Med många år i branschen, som allt från plattsättare till teknisk chef och nordisk produktchef, kommer Michael in i rollen med stor kunskap och knivskarpt fokus på att lösa utmaningarna inom plattsättning.

Bild: Michael Svensson (t.v.) i Alfixs övningsrum, som en del av en grundlig introduktionskurs på fabriken i Danmark.

Alfix är ett danskt familjeföretag som genom tre generationer har tillverkat och levererat produkter till kunder i hela Norden. De senaste åren har företaget gjort insatser för att stärka sin närvaro i Sverige och nu tar de ytterligare ett krafttag och anställer Michael Svensson som sin nya tekniska specialist.

Tryggt företag skapar trygga kunder

Michael Svensson har arbetat i plattsättningsbranschen i närmare 20 år. Hans karriär inkluderar roller som plattsättare, egen företagare, nordisk produktchef, teknisk chef och produktspecialist hos både stora och små aktörer. Nu tar han all sin kunskap vidare till Alfix. Michael Svensson berättar:

– Jag har nästan 20 års erfarenhet av plattsättningsbranschen, både som utförande och hos leverantör. Att jag vet hur produkterna används och att jag har insikt i vad plattsättaren upplever under sin vardag har hjälpt mig oerhört mycket. Det är också något som jag har gemensamt med de andra kollegorna på Alfix, då samtliga i den tekniska avdelningen och säljkåren är yrkesutbildade murare eller plattsättare, och flera har högre teknisk vidareutbildning. Den förståelsen genomsyrar hela företaget och jag tror att våra kunder både märker det och känner sig trygga tack vare det.

Att Michael Svensson valde att tacka ja till tjänsten på Alfix berodde bland annat på att han alltid har hört bra om Alfix – både deras produkter och deras värderingar:

– Jag har alltid hört gott om Alfix. Det är ett företag som månar om vår miljö och alltid har hållbarhet i åtanke. Dessutom har de bra värderingar och kvalitativa lösningar. Alfix är även ett familjeföretag och det känns jättebra att vara en del av det. Det är kul att vara i ett lite mindre företag nu, där jag kan påverka mer och vara delaktig på ett helt annat sätt än tidigare. Jag är dessutom en person som vill förknippas med bra produkter och jag vill alltid känna mig trygg i att prata gott om något för att jag vet att det jag säger stämmer. Det har jag hittat här.

Tekniska lösningar för branschens problem

Hos Alfix kommer Michael Svensson att vara inblandad i projekt och hjälpa till att hitta tekniska lösningar på hur man ska gå till väga för att möta branschens olika utmaningar. Han berättar:

– Jag kommer att ha hand om stort som smått. Allt från att analysera enskilda kunders problem, till att vara involverad i stora byggprojekt. Alfix har med stor framgång erbjudit produkter och system för bassänger och badhus i Danmark. Idag har vi 70 procent av den marknaden och vi vill nu ödmjukt starta samma resa här i Sverige, och därmed erbjuda marknaden kompetenta produkter och system kryddat med seriös teknisk kompetens.

Michael Svensson avslutar:
– Helt enkelt kommer jag att vara tillgänglig för den svenska marknaden. Jag kommer att hålla i utbildningar om produkter och applikationer och berätta hur man går till väga i olika konstruktioner. Alfix har produkter av riktigt god kvalitet som när man sätter ihop dem till en komplett konstruktion ger beställare och utförare en trygghet och säkerhet i toppklass. Vårt motto är ansvarig styrka och jag kommer att vara en stor del av att vidareutveckla det tankesättet i Sverige. Det ska bli jättespännande att få vara med på resan.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...