Den starkaste och mest robusta Kärcher Tact grovdammsugare någonsin

av Anders Enquist

Kärcher lanserar nu den nya generationen av våt- och torrdammsugare. Modellerna NT 30/1, 40/1 och 50/1 har alla förbättrad automatiskt filterrengöring (Tact) vilket innebär en konstant hög sugeffekt även vid stora mängder fint damm. Dessa robusta maskiner är särskilt utformade för användare inom exempelvis el och VVS installation, byggindustrin eller för industriföretag.

Kärchers innovativa och effektiva Tactsystem rengör automatiskt dammsugarens planfilter genom att snabbt ändra riktning på luftflödet. Utan driftavbrott eller märkbart minskad sugeffekt så ändras luftflödet inuti maskinen och blåser ut dammet, nu med ännu större mängd luft än tidigare. Och nu kan du också enkelt välja mellan ett rengöringsintervall på 15 eller 60 sekunder och anpassa efter ditt behov.

Andra nyheter är de uppgraderade tillbehören som är extra lätthanterliga och de praktiska detaljerna som gör maskinen lättare att använda – även under långa tidsperioder. Exempel på sådana detaljer är gummimaterial i handtaget som gör att den passar smidigt i handen, samt de stora fästena på golvmunstycket gör att man snabbt kan byta mellan olika funktioner och anpassa det till både våta och torra ytor. Dessutom så sitter verktygslådorna säkert på en platt, halkfri förvaringsyta ovanpå dammsugaren och tillbehören förvaras säkert i särskilt utformade fack på maskinen. Stora metallhjul och en stötfångare på framsidan försäkrar en lång livslängd, även under svåra tuffa förhållanden.

Alla modeller är certifierade i dammklass L. Te-versionerna är försedda med ett integrerat strömuttag för anslutning av elverktyg. Sugturbinen startas när elverktyget slås på.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...