Välkommen till Sveriges första rödbetskokeri

av Admin

SydGrönt och Foodhills bjuder in till pressträff tisdagen den 15 januari klockan 9.00 på Foodhills i Bjuv. Då öppnar SydGrönt dörrarna till företagets nya framtidssatsning, Sveriges första rödbetskokeri. Därtill ett packeri och ett nytt klimatstyrt långtidslager för grönsaker. 

  • -Vi är stolta och glada över vårt nya kokeri av rotfrukter, packeriet och långtidslagringen för grönsaker, säger Sara Beger VD på SydGrönt. Med den här satsningen kan vi erbjuda helsvenska förädlade produkter med lägre klimatavtryck. Samtidigt skapar vi möjligheter för konsumenterna att köpa svenska grönsaker under en större del av året. Det är bra för både miljön och konsumenterna.
  • -Foodhills vision är att bli ett ledande centrum i Europa för cirkulär matproduktion. SydGrönts verksamhet passar väl in i vår hållbarhetsfilosofi. Genom samarbetet kan vi mer effektivt utnyttja resurser, kompetens och tankar kring innovationer säger Bengt Persson, VD på Foodhills.

Välkommen på pressträff
Sara Berger, SydGrönt visar anläggningen. Provsmakning av nykokta rödbetor. Foodhills VD Bengt Persson beskriver utvecklingsarbetet på Foodhills och samarbetet med SydGrönt.

När:              Tisdagen den 15 januari

Tid:              Klockan 9.00

Var:              SydGrönt på Foodhills i Bjuv

Adress:       Billesholmsvägen 4, Bjuv

Övrigt:         Anmälan och samling i Foodhills reception vid ankomst.

För ytterligare information, se www.sydgront.se eller www.foodhills.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...