Satsning på egna trädgårdsmästare ger nöjdare hyresgäster

av Admin

Egna trädgårdsmästare skapar trygga och trivsamma miljöer och ger nöjdare hyresgäster. Efter första året med trädgårdsmästare i egen regi ökade Stockholmshems betyg på både trygghet och gårdarnas skötsel i den årliga hyresgästundersökningen. Nu anställer Stockholmshem ännu fler trädgårdsmästare.  

I vår anställer Stockholmshem sju nya trädgårdsmästare och har då totalt anställt 16 trädgårdsmästare i egen regi de två senaste åren.

Stockholmshems första trädgårdsmästare började jobba 2019 i Hökarängen. Resultatet av deras arbete visade sig genom en tydlig ökning i hyresgästenkäten med mer än 11 procentenheter i frågor som handlar om rena och snygga gårdar och hus. Frågan om trygghet i området ökade med tre procentenheter.

– Våra trädgårdsmästare jobbar enligt något vi kallar “Vägen hem”, som betyder att vägen hem för våra hyresgäster ska vara ren, trygg och vacker. Vår närvaro i bostadsområdena ökar eftersom trädgårdsmästarna är på plats hela tiden. De är otroligt engagerade i sitt område och gör det där lilla extra för både hyresgäster och grönmiljön, säger Natalie Bahez, utemiljösamordnare hos Stockholmshem.
– Egna anställda ger oss mer kontroll, högre kvalitet och möjlighet att planera resurserna där de behövs, menar Natalie.

Fakta

  • Nu anställs sju nya trädgårdsmästare i Rinkeby/Mariehäll, Bromma/Traneberg, Skarpnäck och Bagarmossen. Sedan tidigare har Stockholmshem trädgårdsmästare i egen regi i Hökarängen, Hässelby, Rågsved, Årstadal, Södermalm och innerstan.
  • Trädgårdsmästarna ansvarar för att skapa en vacker, trygg och trivsam utemiljö i våra områden, det vi kallar ”Vägen hem”. Andra uppgifter är att jobba med biologisk mångfald, cirkulering av material, ekosystemtjänster och att bibehålla eller utöka grönytefaktorn. Stockholmshem har en egen sammanställd växtlista med pollen- och nektarrika växter samt biodlingar i våra områden.
  • Stockholmshem köper också in tjänster för viss skötsel, exempelvis klippning av gräsmattor, städning och tömning av papperskorgar, renhållningssopning, snöröjning med mera.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...