KlaraBo hyr ut 460 kvm i Visby

av Admin

KlaraBo har tecknat ett nytt hyresavtal. Region Gotland öppnar åter Fenix Ungkulturhus i fastigheten Stäven 1 på Jungmansgatan 41 A i Visby. Avtalet rör 460 kvm och tecknas på fyra år. Inflyttning sker den 1 juni.

Fenix Ungkulturhus är ett kulturhus och mötesplats som riktar sig mot äldre tonåringar och unga vuxna. Verksamheten omfattar en rad olika aktiviteter med bland annat café och utrymme för skapande i fokus. Tidigare bedrevs verksamheten från lokaler belägna på Norra Hansegatan. Med den nya lokalen ser Region Gotland även bättre förutsättningar för ett utökat samarbete med fler aktörer inom ramen för verksamheten.

”Det är roligt att vi kunnat hittat ett nytt spännande alternativ för Fenix verksamhet. Det vågade vi inte hoppas på riktigt när vi under januari månad lämnade den tidigare lokalen. Personalen är positivt inställda och ser fram emot att komma i gång igen på riktigt. Vi räknar med att erbjuda tillfällig verksamhet under sommaren för att köra fullt ut efter sommaren”, säger Lena Nordström, chef för ungdomsavdelningen.

”Region Gotland är en viktig samarbetspartner för KlaraBo och det är roligt att kunna utöka vårt befintliga samarbete med regionen ytterligare”, säger Robert Pejic, Områdeschef Öst på KlaraBo.

KlaraBo äger två fastigheter innehållande cirka 900 lägenheter i Visby omfattande 63 100 kvm.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...