GROHE tipsar: Så förvandlar du köket till en mysig höstoas

av Admin

Kylan kom tidigare än vad många förväntat. Hösten är officiellt här. För att göra de kommande höstmånaderna mindre stressfyllda och i stället fyllda av lugn och harmoni krävs ett hem som genomsyrar detta. Därför tipsar sanitetsleverantören GROHE nu om hur du enkelt gör köket till din favoritplats i hemmet när mörkret faller.

Sommaren försvann i raketfart. Hösten är här och förutom rutiner och tidiga mornar är det även dags att fylla hemmet med dina när och kära. Men hur skapar du enkelt en harmonisk och mysig oas i hemmets mittpunkt inför hösten? Naturmaterial, ljus och lyx är det som står högt upp på listan.

– När sommarens äventyr är över för i år och vi börjar spendera allt fler kvällar hemma är det otroligt viktigt att trivas i sitt hem. I höst gäller det att lyxa till det och pyssla om sig själv. Det kan vara allt från ett införskaffa sig doftljus till en kran med självkokande vatten till dina te-stunder. Vi hoppas kunna vägleda våra kunder i att omvandla sina kök till oaser där de kan återhämta sig i höst, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager på GROHE.

Tre tips på hur du skapar höstkänsla och harmoni i ditt kök:
1. Unna dig det lilla extra
Hösten är en tid för att pyssla om sig själv lite extra. Införskaffa därför detaljer i köket som adderar lyxen i höstmörkret. Unna dig doftljus eller nya stora tekoppar för de mörka kvällarna. Till den sanna te-älskaren, installera en kran med självkokande vatten för att få den mysiga stunden dygnet runt.

2. Känn lugnet med mjuka kulörer
Färger i köket är självklart något personligt och skiljer sig från hem till hem. Men för att uppnå ett harmoniskt intryck bör man satsa på en mjukare färgskala. Genom att använda mjuka kulörer kombinerat med guldiga detaljer på blandare kan man dessutom uppnå en riktig mysig hotellkänsla.

3. Få in naturen i köket
Att många vill inkorporera naturmaterial i våra kök är inget nytt. Höstens trender tycks däremot rikta in sig på mörkare träval och murrigare färger. Självklart går det även att få in naturen med enklare medel. Köp hem höstblommor, använd olika naturmaterial på detaljerna i din inredning och har du ingen brasa – går det lika bra att tända några ljus i köket när du står och lagar mat.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...