COR-TEN©stål från SSAB utgör en naturlig del av nya Weland Design™

av Admin

I hjärtat av det svenska entreprenörsdeltat ligger orten Smålandsstenar och familjeföretaget Weland. Ett praktexempel på småländsk företagsanda som 1947 började tillverka vingmuttrar fram till dagens mångfacetterade industrikoncern med mångmiljonomsättning. Weland Design™ är ett av de senaste tillskotten i koncernen

–   Jag har fått en fin möjlighet att ansvara för en ny verksamhet här inom Weland. Vårt koncept Weland Design™ bygger på egenutvecklad design och svensk tillverkning för den kvalitetsmedvetne kunden. Våra produkter passar i såväl privata som offentliga miljöer, säger Sophie Albinsson, ansvarig för produktutveckling, design och försäljning på Weland Design.

Att smycka sin trädgård eller offentlig miljö med produkter i rostigt utseende har blivit allt mer populärt. Allt obehandlat stål rostar med tiden men det är bara äkta COR-TEN®-stål som bildar ett skyddande lager av rost och ger samtidigt produkterna ett attraktivt utseende. Odlingslådor, rabattkanter och eldstäder är några av produkterna.

–   För oss var det inget svårt beslut att endast använda COR-TEN® från SSAB. De är de enda i Europa som har licens på att tillverka materialet. Och som svensk tillverkare vill vi gärna värna om det lokala och värdesätter även SSABs olika initiativ för en framtida fossilfri tillverkning, säger Sophie.

Äkta vara
SSAB är Europas enda licensierade tillverkare av äkta COR-TEN©stål. Materialets renhet, optimerade kemiska sammansättning, enhetliga mekaniska egenskaper, snäva toleranser och utmärkta yt-kvaliteter garanterar förutsägbara och problemfria prestanda.

–   Vi är självklart väldigt glada att Weland valt oss som leverantör till sina egendesignade trädgårdsprodukter. Tack vare de egenskaper materialet har så är det lätt att bocka, laserskära och kombinera på många olika sätt säger Johan Lundin, varumärkesansvarig för COR-TEN©stål på SSAB Europe.

Lanseringen av de nya produkterna har precis börjat och flera exempel finns att finna på Welands webbplats; www.welanddesign.se

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...