Är nikotinet hotat av EU? Snusbolaget rapporterar

av Admin
Nikotinet tar sig nya former och utvecklingen är snabb. För bara några år sedan var Sverige mer eller mindre ensamt i Europa om att ha nikotinalternativ på marknaden som inte är cigaretter, bortsett från produkter såsom nikotintuggummin och nikotinplåster. Så är det inte i dag. Hur kommer EU reglera dessa produkter i framtiden?

Förra veckan diskuterades detta i själva hjärtat av beslutsfattandet i Europa – Europaparlamentet. Temat för seminariet var om den kommande översynen kräver reglering av ett nytt hot mot folkhälsan, eller om översynen är en möjlighet att rätta till misstag och ge Europa den riskreducerande strategi som kan göra Europa rökfritt.

Det svenska snuset har funnits på marknaden länge, men bara inom Sveriges gränser. På senare år har nya nikotinalternativ, såsom nikotinportioner – ibland kallat ”vitt snus” – lanserats i Europa. Tobaksproduktsdirektivet som reglerar tobaks- och nikotinprodukter på EU-nivå antogs i maj 2016. Sedan dess har mycket hänt på nikotinområdet. Både nya produkter och forskning om hur nikotin påverkar människan har presenterats.

Läs mer om detta på Snusbolaget.se >>

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...