ABB erkänns som ett av världens 100 mest hållbara företag

av Admin

Corporate Knights Global 100-lista ger erkännande för hållbart ledarskap och transparens.

ABB har utsetts till ett av världens mest hållbara företag av Corporate Knights, en internationell medie- och undersökningsorganisation. ABB, som nu rankas på plats 33, förbättrade sin placering avsevärt jämfört med föregående år. Global 100-listan presenteras idag vid det virtuella eventet Davos Dialogues.

Företagen på Global 100 ingår i den översta procenten i världen vad gäller hållbarhetsresultat. För att fastställa rankningen analyserade Corporate Knights transparent över 8 000 företag jämfört med globala branschkollegor i upp till 24 kvantitativa nyckeltal, bland annat resurshantering, medarbetarhantering, ekonomisk förvaltning, rena intäkter och investeringar samt leverantörsprestanda som viktades för att spegla respektive branschs påverkansprofil.

”ABB är hedrade över att rankas som ett av de 100 mest hållbara företagen i världen. Hållbarhet är en viktig del av vårt företags syfte och det värde vi skapar för alla intressenter. Vi har ambitiösa hållbarhetsmål för vår verksamhet och våra produkter, men den allra största påverkan vi kan göra är att möjliggöra för våra kunder att uppnå sina egna miljömål tack vare vår ledande teknik”, säger Theodor Swedjemark, ABB:s globala kommunikationschef och medlem i koncernledningen med ansvar för hållbarhet.

Med hållbarhetsstrategin 2030 som lanserades i november 2020 möjliggör ABB aktivt såväl ett samhälle med låga koldioxidutsläpp som att man arbetar med kunder och leverantörer för att implementera hållbara rutiner i hela värdekedjan och livscykeln för sina produkter och lösningar. Samtidigt är ABB engagerat i att främja sociala framsteg tillsammans med leverantörerna och de samhällen där företaget verkar.

Mer information om ABB:s hållbarhetsstrategi 2030 finns här: https://global.abb/group/en/sustainability/sustainability-strategy-2030

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 25 januari 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...