Solen laddar din elbil i Väsby

av Anders Enquist

 

aaLaddstationen har plats för två bilar åt gången och en takyta på 7 kvadratmeter per parkeringsplats, en maxeffekt på ca 1kW och producerar upp till 1200 kWh/år. Detta ger i storleksordningen 700 till 1000 mils bilkörning per år beroende på biltyp och körstil.

– Jag är så jätteglad att vi i Upplands Väsby nu har två nya ladd-stationer för elbilar och som drivs  både av solcellsenergi ifrån taket på laddplatserna och frånkommunens egna vindkraftverk. Vår kommun arbetar lokalt för att påverka miljöutmaningarna globalt och det här är ännu ett bevis på att Upplands Väsby är en kommun som vågar och vill ta ledartröjan i miljöarbetet och där innevånarna har fått vara med och tycka till säger Ann-Christin L Frickner (C), kommunalråd.

Laddstationen är ansluten till Solbanken vilket innebär att varje kilowattimme som produceras sätts in på ett solbankskonto och kan därefter användas när som helst – även när solen inte skiner.

– Den tillgängliga placeringen vid Väsby centrum och den möjlighet som ges att ladda sin elbil  kostnadsfritt är ett sätt för oss att visa att vi vill ge möjligheter för dem som väljer att vara miljösmarta i sin bilåkning säger Ann-Christin L Frickner.

Laddstationen har levererats av Solelia Greentech AB.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...