Rengöringsmedel för vindrutan kan på egen hand hjälpa målet med att minska koldioxidutsläppen

av Anders Enquist

Nya Screen Clean powder erbjuder samma kvalitet och rengöring som NCH Europe’s populära Screen Clean tabletter. Däremot är pulvret tillgänglig i antingen 20L eller 200L påsar, fyra gånger mer lösning jämfört med tablettform, vilket gör det idealiskt för företag med större applikationer eller begränsat lagerutrymme, såsom tunga fordon och kollektivtrafik. Screen Clean pulver har en koncentrerad formel, vilket ger en renare övergripande resultat även i områden med hårt vatten. Den kompakta pulverformen innebär att dessa resultat uppnås med mindre lösning per användning än vanliga flytande rengöringsmedel, sparar pengar i det långa loppet.

”Den unika sammansättningen av Screen Clean Powder har flera miljöfördelar”, förklarar Mark Burnett, VP på Lubricants and Fuel Additives innovationsplattform på NCH Europe. ”Eftersom den inte förlitar sig på en alkoholbaserad lösning med mindre giftiga ämnen som tar sig tillbaka in i våra avlopp och vattenförsörjning. Förutom att vara helt biologiskt nedbrytbar och innehåller inga giftiga ingredienser, med hjälp av Screen Clean pulver minskar miljöpåverkan, eftersom det inte finns något behov av att transportera vatten eller avyttra plastflaskor. Dessutom är Screen Clean lätthanterlig och därför lämplig för användning on-the-go, resulterar det också i en typisk besparing på nästan 40g plast per förpackning jämfört med flytande rengöringsmedel på vindrutan”.

“Eftersom det är miljövänligt betyder inte att ge avkall på produkt effektiviteten. I det här fallet, minskade förpackningar och ökad pund-for-pound produkteffektivitet innebär att vi kan erbjuda en lösning som ger både ekonomisk och miljömässig känsla. Om 35 miljoner licensierade fordon i Storbritannien använde en enda påse Screen Clean pulver per år, skulle det spara 1,400,000kg av plast per år. Att plast ger över sju miljoner kilo (7668 ton) koldioxid, vilket är mer än Storbritanniens koldioxidbudget från 2013 till 2027 ”, säger Mark Burnett.

Den unika tillsats sammansättning Screen Clean pulver har garanterar att produkten kan ge maximalt skydd till så lågt som -5 grader Celsius. För temperaturer under denna rekommenderar NCH Arctic Action, en syster produkt som blandar Screen Clean teknik med isopropylalkohol (IPA) för att ge skydd ner till -20 grader.

Traditionella alkoholbaserade produkter ger vanligtvis maximal effekt i frost, men ger liten eller ingen fördel för resten av året. NCH Europas produkt ger också en uppfriskande citrondoft i stället för den skarpa lukten i samband med en alkoholbaserad produkt.

Med EU som syftar till att minska CO2-utsläppen med 15 procent under 1990 års nivåer fram till 2020, kommer miljönyttan av Screen Clean pulver bidra till att stödja fordonsindustrin att krympa sina koldioxidutsläpp, samt förbättra effektiviteten och spara pengar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...