Peab bygger nya bostadsrätter i Halmstad

av Boxtoppen
Peab bygger nya bostadsrätter i Halmstad.

Peab bygger nya bostadsrätter i Halmstad.

Ambitionen med Villa Tallvik har varit att skapa en närmast kontinental känsla och samtidigt få in maximalt med ljus i lägenheterna. Därför består huset uteslutande av lägenheter med ljusinsläpp från två håll.

–     Villa Tallvik är kanske det tydligaste exemplet på ett livsstilsboende som Peab projekterat. Vi vill lyfta fram det bekväma boendet men ändå utnyttja närheten till naturen och havet. Därför är också alla lägenheter utrustade med stora balkonger eller uteplatser med tak. Huset är verkligen speciellt och kommer kännas helt självklar på platsen och bli ett smycke för området, säger Lina Lindquist.

Det vinnande bidraget ”Bo bland tallar” har ritats av arkitektbyrån Möllers Arkitekter.

–     Redan första gången vi besökte platsen såg vi möjligheterna med en svängd huskropp. Den runda formen var helt rätt för denna tomt. Flera andra bidrag i tävlingen var fyra-fem våningar högt. Vi beslöt oss tidigt för att bygga relativt lågt för att huset skulle smälta in i omgivningen, säger arkitekt Thomas Mauritzson. Tittar vi på färgskalan så har vi inspirerats av naturen runt omkring. Det är bland annat betong, grått trä och tallröda detaljer. Det gör att huset både smälter in och sticker ut.

Villa Tallvik hör till kategorin mer exklusiva bostadsrätter. Enligt Jonas Johnsson, mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling, finns det en tydlig efterfrågan för denna kategori i Halmstad.

–     Absolut, vi upplever en stark efterfrågan på både bostadsrätter och villor i Halmstad i år och den trenden ser ut att fortsätta. Speciellt när vi kan erbjuda bostadsrätter i ett så eftertraktat område som Stenhuggeriet med närhet till naturen och havet. Vi har flera intressenter som varit med sedan de första planerna presenterades och nya spekulanter kommer till efter hand, konstaterar Jonas Johansson.

Fakta Villa Tallvik
Byggbolag: Peab
Arkitekt: Thomas Mauritzson, Möller Arkitekter
Antal lägenheter: 25 i två huskroppar
Storlek: 2–4 rok, 60-110 kvm
Priser: 1 960 000 – 3 720 000 kr, månadsavgifter 3 484 – 6 387 kr

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...