Ökade krav på hygienlösningar: Beröringsfria badrum – senaste trenden inom inredning

av Admin

Tvättar du händerna oftare nu? Och reflekterar du mer över vad du rör på? Med anledning av covid-19 har många svenskar blivit mer medvetna om sin vardagshygien. 2020 spås därför bli året då Sverige tar ett kliv framåt inom sanitetsområdet. GROHE har en hel uppsjö beröringsfria kranar i sitt sortiment som ytterligare kan förstärka hygienen. En trend som blivit allt mer populär i tider när du ska röra så lite saker som möjligt – men ändå vara så ren som möjligt. 

Under 2020 har coronapandemin fått samhället att ställa om och förändrat många beteenden. Människor jobbar hemifrån och social distansering har blivit vardag. Detta har även lett till att hygien, och inte minst handhygien, har ställts i centrum på ett sätt som aldrig förr skådats. En omfattande handsprits-konsumtion och tydliga handtvätts-instruktioner har gått få obemärkt förbi. Detta har fått allt fler att snegla mot beröringsfria produkter som både slår ett slag för hygien och minskad vattenförbrukning.

– Att handhygien blivit ett ämne som skär genom samtliga delar av samhället då det berör var och en av oss har blivit tydligt under året. Beröringsfria produkter har blivit än mer efterfrågat och sensorer är idealiska både ur ett hygien- och hållbarhetsperspektiv. I tider som ställer högre krav på att badrumsprodukter främjar en god handhygien vill uppmuntra till att välja produkter där fysiska kontakter minimeras, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

3 anledningar till ett beröringsfritt badrum:

1. Hygieniskt
Den beröringsfria elektroniken och designen skapar färre kontaktpunkter som måste saneras och i sin tur färre möjligheter för kontaminering eller spridning av bakterier och virus. GROHE Get E och GROHE Bau Cosmopolitan E är exempel på högkvalitativa, beröringsfria och minimalistiskt designade tvättställsblandare med inbyggd termisk desinfektion. Detta innebär att allt vatten värms till den grad som krävs för att döda de legionellabakterier som kan återfinnas i vatten. En funktion som samtliga av GROHEs kranar har.

2. Tekniken är resurssnål och smart
Genom att byta ut din blandare mot ett mer resurssnålt och smart alternativ kan du spara så mycket som 50 procent vatten och även främja en god handhygien. GROHE Essence E är ett exempel på en sådan produkt.

3. Lång livslängd, även för den stora familjen
Den som oroar sig för att den automatiserade tekniken äter batterier och kommer att sluta fungera efter ett tag kan sluta oroa sig. Exempelvis har batteriet på tvättställsblandaren GROHE EuroEco Cosmopolitan E en livslängd på hela sju år, uträknat på 150 aktiveringar om dagen. Kranen håller givetvis många fler år än så.​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...