Nacka är Årets Kvalitetskommun

av Admin

Nacka kommun tilldelas utmärkelsen Årets Kvalitetskommun. Det tillkännagavs vid invigningen av Kvalitetsmässan, som i dagarna pågår i Göteborg. Priset delas ut till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster av hög kvalitet.

 

Juryns motivering:

Nacka kommun levererar välfärdstjänster av hög kvalitet till medborgarna inom alla områden. Från samhällsbyggnad, skola och omsorg till kultur och fritid. Med en tydlig och etablerad styrmodell som fokuserar på resultat och effektivitet lyckas kommunen med målet att skapa en hög grad av värde från varje skattekrona.

Kommunens vision öppenhet och mångfald efterlevs både strategiskt och i det dagliga arbetet med att ge medborgarna möjlighet att välja och välja bort, och att kunna påverka tjänsterna och kommunens utveckling.

Nacka har erhållit utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2021 i hård konkurrens och är en värdig vinnare av priset som är en skulptur av konstnären Ernst Billgren och 50 000 kr.

– Många faktorer ligger till grund för denna fina utmärkelse. Det viktigaste tror jag är att vi har en stark tilltro till människors vilja och förmåga, att vi tror på folk helt enkelt. Det är samarbetet med våra invånare, föreningar och företag som ger goda resultat. Vi är öppna och nyfikna och vill utveckla Nacka tillsammans med andra, det blir ofta bättre om fler är med och bidrar än att kommunen ska göra allt själv. Det skapar en anda av gemenskap och framtidstro som skapar ett gott samhälle, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi är mycket glada och stolta över detta ärofyllda pris som vi delar med alla duktiga kollegor som är med och bidrar till framtidens hållbara och attraktiva livsmiljöer som skapar förutsättningar för Nackabor, näringsliv, föreningar och våra medarbetare att växa och utvecklas, säger Victor Kilén, stadsdirektör, Nacka kommun.

Sveriges kvalitetskommun är en utmärkelse som sedan 2003 delas ut vartannat år av SKR och Kvalitetsmässan till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet.

Nacka var en av fem kommuner som nominerades efter en omfattande utvärderingsprocess bestående av både juryns bedömning såväl som mätningarna; Kommunkompassen, finansiell analys, hållbart medarbetarskap och effektivitetsindex.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...