Kungl. Patriotiska Sällskapet: Näringslivsmedalj till Jessica Löfström, ExpanderaMera Byggbemanning

av Admin

KUNGL. PATRIOTISKA SÄLLSKAPETS näringslivsmedalj – en belöning för framstående entreprenörskap – har den 23 april 2018 tilldelats nio mottagare. Medaljen överlämnades av Prins Daniel vid Sällskapets årshögtid på Riddarhuset. Läkaren och författaren Anders Hansen höll högtidstalet Hjärnstark – Om att optimera sin hjärna. 

Bild: Prins Daniel och Jessica Löfström

– Syftet med Näringslivsmedaljen är att hedra företagsledare som med ägarinflytande utvecklat framgångsrika företag och därigenom arbetat för ett välmående Sverige samt även att inspirera nya entreprenörer, sammanfattar Kungl. Patriotiska Sällskapets ordförande Erik Norberg. Medaljen har delats ut årligen sedan 1984.

Hur känns det att få medaljen?
– Oerhört mäktigt, stort och fantastiskt coolt!, säger Jessica Löfström, vd för ExpanderaMera Byggbemanning. Det känns som att detta är den ultimata utmärkelsen och en större hedersutmärkelse för sin insats i näringslivet kan man inte få. Detta är den främsta, tyngsta och andas lång, stark tradition vilket är unikt.

Sällskapets Motivering
Jessica Löfström har kallats pionjär inom sin bransch, som är bemanning inom byggindustrin. Hon har tidigare fått många utmärkelser däribland ”Sveriges bråkigaste kvinna”. Med passion för sin affärsidé i sitt företag ExpanderaMera Byggbemanning är hon nu störst i sitt slag i Byggsverige och omsätter närmare 100 miljoner kronor. Hon har målmedvetet drivit sin affärsidé om bemanning och gjort det både med och mot fackföreningarna, men till sist har alla blivit nöjda, inte minst alla de arbetslösa byggarbetare som hon via sin matchningsfilosofi kan erbjuda jobb.

Vilket råd vill du ge en ung entreprenör idag?
– Pröva dina vingar och se om de bär medan du är ung. Det blir inte lättare att starta företag när åren går. Under tiden du gör din affärsplan så ha en kontinuerlig kontakt med marknaden och använd den för att leta dig fram till den bästa modellen just nu, dock inte efter den perfekta. Den finner du aldrig, den behöver du ständigt söka efter. Var beredd att leva genom ditt företag de första åren, ha uppkavlade ärmar, andas djupt och samla mod, fingrarna i myllan och var i din marknad.

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen – för framstående entreprenörskap
Konrad Bergström, Zound Industries Int., Stockholm
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar AB, Boxholm
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Serendipity Group, Stockholm
Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB, Östersund
Jessica Löfström, Expandera Mera Byggbemanning, Stockholm
Carin Stoeckmann, Byggmästar’n i Skåne AB, Helsingborg
Karin Söderlind, House of Dagmar, Stockholm
Dan Tervaniemi, Rasta Group AB, Askim

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...