Jönköpings Energis elnät bland de säkraste näten i Sverige

av Admin

Elnätet i Jönköping med omnejd är ett av de säkraste i landet. Förra året var ett år med få långa avbrott och under 2017 hade våra kunder avbrott i genomsnitt 12 minuter på grund av driftstörningar. 

Under 2017 har arbetet med att säkra upp och effektivisera arbetet fortsatt. Och det har gett resultat.

– Att vi har en medelavbrottstid på 12 minuter visar att våra rutiner och arbetssätt fungerar riktigt bra. Medeltalssiffran för samtliga elnätsbolag i Sverige ligger på 76 minuter, säger Inger Niss, affärsområdeschef för Elnät.

Jönköping Energis låga nätavgifter är också något som sticker ut gentemot andra elnätsbolag i Sverige. Enligt Nils Holgerssonrapporten hade vi åttonde billigaste elnätet. I jämförelsen hade vi en elnätsavgift på 53,7 öre/kWh jämfört med snittet i Sverige på 88,8 Öre/kWh. Detta gör Jönköping till en bra stad att bo i med avseende på leveranssäkerhet och elnätspris.

– Jönköping är en expansiv region och det händer mycket kring förnyelsebar energi just nu. Intresset för att utnyttja solenergi är stort och för oss som elnätsbolag gäller det att skapa förutsättningar för att den utvecklingen ska kunna gå framåt. Det är en av många spännande utmaningar som vi kommer att jobba vidare med under 2018, säger Inger Niss.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...