Här är kändisarna svenskarna helst har i bostadsrättsföreningens styrelse

av Admin

Det kan tyckas vara svårt och krävande att sitta som styrelseordförande i en bostadsrättsförening. Och visst krävs det en person med rätt kompetens och kunskap. När svenskarna får tycka till är det ingen mindre än folkkäre Ernst Kirschsteiger och handfaste Robert Aschberg som toppar listan över vem vi helst ser som ordförande i bostadsrättsföreningen. 

En ny undersökning genomförd av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB listar vilka svenskarna helst skulle se som ordförande i sin bostadsrättsstyrelse. Att vara styrelseordförande kan vara ett mödosamt uppdrag. Du kan behöva hantera många vardagssituationer själv samt ta viktiga beslut när det kommer till fastighetens skötsel – något som svenskarna anser att Ernst Kirchsteiger skulle klara med bravur. Tätt efter Ernst är det tv-profilen Robert Aschberg som svenskarna tror skulle vara rätt man för uppdraget.

– De som sitter i rollen som styrelseordförande ska ha en stor eloge. Uppdraget kräver förmågan att arbeta långsiktigt med såväl föreningens ekonomi som med fastighetens underhåll. Det är dock viktigt att förstå att man som styrelseordförande i en bostadsrättförening inte måste kunna allt. Det finns experthjälp att få. SBC hjälper exempelvis tusentals bostadsrättsföreningar runt om i landet med löpande rådgivning kring allt som rör bostadsrättsstyrelsens arbete, säger Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

Komik går före politik
Förutom Kirschsteiger och Aschberg ser svenskarna gärna folkkära komikern och skådespelaren Mia Skäringer och skåningen Johan Glans som styrelseordförande. Politiker däremot hamnar längre ner på listan. Endast fem procent vill se Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor eller Annie Lööf i rollen som styrelseordförande.

Här är kändisarna svenskarna helst skulle vilja ha som styrelseordförande
1. Ernst Kirchsteiger                                            14 %
2. Robert Aschberg                                             13 %
3. Mia Skäringer                                                  11 %
4. Johan Glans                                                     9 %
5. Stefan Löfven                                                   6 %
6. Zlatan Ibrahimović                                            6 %
7. Annie Lööf                                                        5 %
8. Ebba Busch Thor                                              5 %
9. Ulf Kristersson                                                  5 %
10. Charlotte Kalla                                                5 %

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...