GROHEs interaktiva plattform vinner Red Dot Award 2021

av Admin

GROHEs lansering av den digitala plattform GROHE X har blivit en framgångssaga, med närmare 222 000 besökare hittills. Nu har plattformen vunnit det eftertraktade Red Dot Award Brands & Communication Design 2021 i nya kategorin “Digitala lösningar”.

Att utmana och erbjuda nya och kreativa lösningar är något som den ledande sanitetsleverantören GROHE ständigt strävar efter. Detta genomsyrar även deras nya plattform GROHE X. Bara några månader efter lanseringen har plattformen uppmärksammats av det internationellt kända Red Dot Award Brands & Communication Design 2021 där GROHE vann kategorin ”Digitala lösningar”.

– Som prisvinnare har GROHE bevisat att de tänker “utanför ramarna”. På så sätt bemästrar de viktiga utmaningar och ger också ett värdefullt bidrag till samhällets vidareutveckling, säger Prof. Dr. Peter Zec, initiativtagare och VD för Red Dot.

Den digitala plattformen som är skräddarsydd för B2B är fylld med produktpresentationer, inspiration och information. I kombination med detta finns möjligheten att möta experter, få handledning steg för steg och delta i event för specialister. Genom dessa tjänster får användaren en närmare kontakt med varumärket. Plattformen är den första i sitt slag i branschen och hade redan första veckan 35 000 besökare och 70 000 sidvisningar.

– Plattformen är utformad för att perfekt positionera vår framtida kommunikation. Vi är glada över att vi med utmräkelsen nu också har fått internationell bekräftelse. Det är bevis på att vi har skapat något som inte bara är väl utformat utan som även är ett extremt framgångsrikt verktyg för varumärkeskommunikation, säger Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA och Co-CEO Grohe AG.

Om Red Dot Award:

Med cirka 20 000 bidrag är Red Dot Award en av de största årliga designtävlingarna i världen. Dess ursprung går tillbaka till 1955 och det berömda Red Dot-priset har sedan länge etablerat sig som ett av de mest eftertraktade kvalitetsmärkena för bra design. Red Dot Award uppmärksammar de viktigaste trenderna världen över. Allt ifrån produkter, varumärkeskommunikation och kreativa projekt till designkoncept och prototype.

Läs mer om plattformen GROHE X här eller scrolla igenom den digitala upplevelsehubben på grohe-x.com

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...