Första Angry Birds parken har öppnat

av Admin

Nu har världens första aktivitetspark med Angry Birds-tema öppnat i Särkänniemi i Tammerfors, Finland. Den färgglada parken bjuder på en lekmiljö med tema från det populära mobilspelet Angry Birds som nyligen nådde 100 miljoner nedladdningar.

Det som började som ett app för sju kronor i mobiltelefonen har vuxit till något större. Angry Birds parken i Tammerfors är den första i raden av flera temaparker som den finska speltillverkaren Rovio planerar tillsammans lekplats och parkmöbeltillverkaren Lappset Group, också från Finland. Näst på tur står Angry Birds parken i Nottingham, England.

– Intresset för lekutrustning med Angry Birds tema är stort även i Sverige men hittills har vi mest sålt enstaka produkter och parkmöbler. Det vore såklart fantastiskt roligt att få bygga en aktivitetspark liknade den i Tammerfors här i Sverige, säger Katja Skånér, marknadschef på Lappset Sweden, som säljer och marknadsför Angry Birds lekutrustning i Sverige.

Spelkaraktärerna i Angry Birds föddes i Finland men är numera världsberömda. Spelet lockar personer i alla åldrar och tanken är att temaparken Särkänniemi ska bli en mötesplats för hela familjen med aktiviteter för både barn och vuxna.

 

Mer information om Lappsets Angry Birds aktivitetsparker:
www.lappset.com

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...