Efter mat, sex och träning: Då är svenskarna som mest sugna på kranvatten

av Admin

Stilla, bubbligt, varmt eller kallt. Vi pratar såklart om vår älskade dryck vatten. När uppskattar vi den egentligen som mest? En ny undersökning från sanitetsleverantören GROHE avslöjar att vissa aktiviteter triggar törsten extra mycket. 38 procent i åldern 18 till 35 år blir som mest sugna på vatten efter sex. Motsvarande siffra för dem över 60 år är endast fyra procent.

I kampanjen Made For Swedish Water vill sanitetsleverantören GROHE uppmärksamma svenskarnas relation till kranvatten. Kampanjen, som bygger på en undersökning av Norstat, visar att mat, sex och träning är några av de saker som gör svenskarna som mest sugna på kranvatten. Men det är värmen som tar priset, 65 procent av svenskarna känner sig nämligen mest sugna på kranvatten när det är varmt. Samtidigt svarar var fjärde svensk att suget är som starkast precis när de ska gå och lägga sig.

– Att vi kan dricka rent kranvatten i Sverige är en fantastisk lyx, men som vi inte får ta för given. Det är viktigt att vi värnar om världens naturresurser, genom den här typen av insikter förstår vi hur kranvatten är en nödvändig del av vår vardag, men som vi ofta glömmer bort, säger Christina Holmberg, Marknadschef på GROHE Sverige.

Ålder spelar roll                             

Hur gammal du är visar sig ha en betydande roll i när du är som mest sugen på kranvatten. Endast 6 procent av svenskarna i åldersgruppen 60 år eller äldre upplever en törst när de är bakfulla, motsvarande siffra i åldersgruppen 18-34 år är 40 procent. GROHEs undersökning visar även att ungefär var femte svensk endast dricker 1-2 glas vatten om dagen, men dessa aktiviteter verkar vara en påminnelse från svenskarnas kroppar att de behöver mer vatten.

Topp 5: Då är svenskarna mest sugna på kranvatten:

1. När det är varmt 65 %

2. Efter ett träningspass 58 %

3. När jag äter mat 56 %

4. När jag precis har vaknat 33 %

5. När jag ska gå och lägga mig 24 %

Om undersökningen:

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Norstat på uppdrag av GROHE. Undersökningen genomfördes i november 2020 i form av en webbenkät. Sammanlagt har 2644 personer deltagit i åldrarna 18 år och äldre deltagit. Resultatet är statistiskt säkerställt och riksrepresentativt.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...