Bota höststressen med ett kallt bad

av Admin

Även om ett varmt bad lockar i höstkylan så är faktiskt ett kallt bad att föredra. Det är inte bara bättre för miljön utan även för den långsiktiga hälsan. Sanitetsleverantören GROHE listar därför nu hälsofördelarna med att bada kallt även under vinterhalvåret.

När löven börjar falla och det blir allt mörkare ute känner många snabbt hur deras energi påverkas. Höstrutinernas alla måsten och stress är en stor bov i detta. Det gäller därför att hitta knep som håller oss i gång – ett effektivt sätt som blev en stor trend 2020 är genom att bada kallt. Inte bara kroppen väcks utan även immunförsvaret och hårkvalitén blir bättre.

– Vi vill alltid uppmuntra våra kunder att se sitt badrum som en plats för avkoppling och välmående.
Genom att låta återhämtning och välmående genomsyra badrummets inredning som en röd tråd kan du snabbt förhöja det viktigaste rummet i hemmet. Våra badkar är därför inte bara genomtänkta i funktion och material utan även design, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager på GROHE.

För den klimatsmarta är det möjligt att spara så mycket vatten som möjligt och samtidigt njuta av ett uppfriskande kallt bad. Det kan därför vara läge att se över din termostat för att inte slösa för mycket vatten i väntan på att hitta rätt iskalla temperatur. Ett exempel är GROHEs TurboStat som levererar önskad temperatur inom bråkdelen av en sekund.

Topplista: 5 hälsofördelar med att bada kallt

Lindra stressen
Även om ett varmt bad känns lugnande när stressen tar över är faktiskt ett kallt bad det mest hälsosamma. Det kalla vattnet är uppfriskande och precis vad som behövs när tankarna maler i huvudet.

Förbättra hjärthälsan
Fyll upp badkaret ordentligt och låt det kalla vattnet nå hela vägen upp till nacken. Detta kommer sätta i gång din blodcirkulation och få hjärtat att slå lite snabbare. Det låter kanske inte så avslappnande med högre puls – men tvärtom. Det motsvarar en lätt träning vilket gör gott för både kropp och knopp.

Undvik onödiga förkylningar
Sakta men säkert känner man hur bihålorna svullnar upp och förkylningen snart kommer som ett brev på posten. För att undvika detta kan det vara bra att bygga upp ett rejält immunförsvar. Det kylande vattnet sätter nämligen i gång din ämnesomsättning, vilket frigör vita blodkroppar som bekämpar angripande virus.

Förebygg torr vinterhy
Den klassiska torra vinterhuden är ett minne blott. Att bada kallt gör nämligen under för huden. Det kalla vattnet gör att huden blir mindre uttorkad jämfört med när vi badar varmt. Även det trötta hösthåret drar nytta av detta då fjällen på hårstrået stängs igen och bidrar till mer glans.

Bli av med huvudvärken
Med stress följer spänningshuvudvärken. Som inte är helt lätt att bli av med. För att få musklerna att slappna av även i huvudet är ett kallt bad det perfekta knepet. Det minskar nämligen trycket på huvudets blodkärl – och vips så är huvudvärken bortblåst.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...