Är din bostad svår att värdera?

av Admin

Oavsett om du planerar att sälja din bostad snart eller om du tänker bo kvar i många år kan det vara skönt att hålla koll på hur din bostads värde förändras över tid. Nu lanserar Booli och HittaMäklare en ny tjänst. 

Vem som helst kan värdera sin bostad på Booli – helt gratis. Då får du en värdeindikation en gång i månaden som talar om hur värdet förändrats. Men, en statistisk värdering kan aldrig ersätta en värdering av en mäklare som sett bostaden på plats. Nu öppnar vi upp för mäklare att värdera din bostad och ange värdet till oss. Därefter skickar vi automatiskt ut ett mejl med det aktuella värdet varje månad som ändras utefter vad som händer på din lokala bostadsmarknad.

– En mäklare som varit hemma hos dig och kan din lokala marknad är den som är absolut bäst lämpad att sätta ett värde på din bostad, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli och HittaMäklare.

Bjud hem en mäklare och be om att få en Boolivärdering inlagd. Du får då en månatlig uppdatering som visar hur värdet förändrats den senaste månaden. Värderingen du får baseras på mäklarens värdering kombinerat med hur marknadspriserna rör sig i ditt område.

– En träffsäker statistisk värdering är svår i områden där det inte säljs så mycket. Det här är ett sätt att hålla koll på värdet på din bostad på ett smidigt sätt eftersom det automatiskt justeras efter priserna på det som säljs i ditt område, säger Matilda Adelborg.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...