Stolabs exklusiva förvaringsserie Prio växer

av Admin
Stolabs exklusiva förvaringsserie Prio växer

Stolabs exklusiva förvaringsserie Prio växer

Under hösten lanserar vi på Stolab tre nyheter i vår mycket uppskattade förvaringsserie Prio: Byrå med fyra lådor, byrå med 3 lådor samt låg skänk i höjden 62 cm med dörrar och lådor.

Prio förvaring är en serie där det massiva träets möjligheter möter formgivaren Måns H Sjöstedts förmåga att tolka oss och de värden vi vill förmedla genom våra möbler. Det är en tidlös serie med viss retroflirt som genom ett noggrant utför detaljarbete och hög materialkänsla förmedlar ett exklusivt intryck.

Tanken när Prio lanserades för drygt två år sedan, var att hitta en exklusiv förvaringsserie med hög materialkänsla och som kunde växa utifrån olika behov och krav på funktioner. Alla delar i serien fungerar som solitärer men har ett gemensamt formspråk. Genom att nu kunna erbjuda olika förvaringslösningar även med lådor, ökar möjligheterna ytterligare. Den låga förvaringen kan exempelvis användas som loungemöbel, mediabänk, o s v.

Måns H Sjöstedt, Yellon, formgivare till Prio

”Designmässigt gällde det att hitta formkvalitéer som håller över tid med välbalanserade proportioner och genomarbetade detaljer som framhäver materialet och det hantverkskunnandet som finns hos Stolab. Istället för att lägga till olika detaljer handlade det om att hålla tillbaka och låta materialet tala sitt tydliga språk. Funktioner och mervärden har adderats genom att ta bort material och just detta har gett Prio en tydlig identitet. Genom en urfräsning i den massiva toppskivan får vi fram en vacker skålning som ”ramar in” och även håller saker och ting på plats. Urfräsningen kommer igen i de vackra ovala eller runda handtagen och den avrundade benställningen.”

Prio tillverkas i massiv ek eller björk och kan fås i klarlack, ljus mattlack, olja eller i en kulör.

NYHET. Byrå med fyra lådor. NYHET Byrå med 3 lådor. NYHET Låg förvaring/mediabänk 62 cm.

I Stolabs förvaringsserie Prio ingår: Vitrinskåp. Lågt skåp. Högt skåp. Högskänk. Låg skänk. Alla kan fås i olika utföranden.

Foto: Jesper Molin för STOLAB.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...