VårgårdaHus ökar tillväxttakten ytterligare

av Anders Enquist

VårgårdaHus är en av Sveriges snabbast växande småhustillverkare. Sedan 2010 har man tredubblat försäljningen från 94 till 285 hus per år. För att klara den nya produktionsvolymen invigdes en ny fabriksdel i augusti 2014 som fördubblade produktionskapaciteten, och i juni 2016 var det dags att inviga den senaste fabriksdelen med ytterligare 6.000 kvm och därmed fick man en årlig kapacitet på totalt 350 hus. Nu börjar nästa fas i expansionen med en tydlig målsättning att nå en halv miljard i omsättning år 2020 och att fördubbla försäljningen till 600 hus år 2022 och nå en omsättning på 750 mkr.

Bilden: VårgårdaHus vd Per-Erik Bonander

Den moderna anläggningen i Vårgårda med inte mindre än sju produktionslinor och en effektivt anpassad produktion för tillverkning av småhus kommer fram till år 2020 att kompletteras med ytterligare tre linor i en helt nybyggd fabrikslokal om drygt 4.000 kvm.Vad är då anledningen till denna snabba expansion frågar vi Per-Erik Bonander, vd sedan flera år tillbaka.

-Vi på VårgårdaHus har en enkel affärsidé, vi förverkligar husdrömmar. Att bygga hus är för många livets största affär, då är det viktigt att få det som man vill ha det. Du kan inspireras av våra 47 husmodeller, men även föreslå förändringar och vi ritar om utan extra kostnad. Det goda hantverket ingår i paketet. Vår vision är att ha branschens mest nöjda kunder, säger Per-Erik Bonander.

Ett kvitto på att VårgårdaHus lever upp till sin vision var att man under förra året blev utsedd till att ha de mest nöjda kunderna bland Sveriges småhusköpare i en branschundersökning utförd av det oberoende analysföretaget Prognoscentret AB. Under 2017 blev VårgårdaHus också för tredje året i rad utsett till ett av årets Superföretag i en totalundersökning av samtliga svenska aktiebolag som presenteras av Bisnode och Veckans Affärer. Kraven är stenhårda – bara drygt en promille av alla bolag hamnar på denna lista. Av 430.000 svenska aktiebolag är det bara 641 som klarar kraven, och VårgårdaHus kan stoltsera med plats 55 på denna lista.
-Det här för också det positiva med sig att vi kommer att ha ett kontinuerligt behov av nyrekrytering i både produktionen och på kontoret, avslutar Per-Erik Bonander.

 

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...