”Jag driver en feministisk kamp i precis allt jag gör”

av Admin

Karin Adelsköld är moderator och inledningstalare på Stellagalans forum om jämställdhet i gastronomin i Malmö 26 april. Gränsöverskridare, komiker, teknikexpert och journalist – titlarna som beskriver henne är många. Vill man förändra och utveckla samhället måste man stötta kvinnorna, säger Karin.

Hon berättar hur hon växte upp med föräldrar som var aktiva feminister redan på 80-talet.
– I min släkt finns en massa kvinnor som gått i bräschen i olika sammanhang. Min farmor var till exempel en av Sverige första kvinnliga arkeologer och den första som tog lastbilskörkort. Dessa kvinnor är nog anledningen till att jag driver en feministisk kamp i precis allt jag gör, även om jag inte vill skriva folk på näsan. Jag tänker inte ens på det, det är ett självklart förhållningssätt.

När Karin började började jobba som programledare på radion, förstod hon att det var många som tyckte så krångligt och lite skrämmande att lära sig den nya tekniken som krävdes.
– All teknikkommunikation då var riktad mot män, så jag var ute och föreläste massor för kvinnor och startade bloggen ”Lilla gumman” där vi pratade om ny teknik och använde humor som vapen.

Karin ser fram emot Stellagalans forum av flera skäl.
– Det ska bli spännande att leda samtalet med några av Sveriges ledande kvinnor inom gastronomin. Det kommer att handla om företagande, tävlande och mentorskap – tre områden som intresserar mig mycket –och där vi hittills inte sett tillräckligt av kvinnliga förebilder.

På forumet deltar också Lina Skandevall från Företagarna, som nyligen släppte en rapport om kvinnors företagande.

Inbjudna paneldeltagare till Stellalagalans forum om jämställdhet ”Lyftet 1.0” som spelas in och sänds från Folk Mat & Möten i Malmö är bland andra:
Titti Qvarnström, Isabella Morone, Sandra Mastio, Sofia B Olsson, Frida Nilsson, Karoline Nordefors, Liselotte Bonthelius och Charlotta Ranert.

Samarbetspartners för Stellagalans forum är Malmö Stad och Event in Skåne.

Stellagalans forum följer Folkhälsomyndighetens regler och anvisningar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...