Höganäs toppar Byggmax Landsbygdsindex

av Admin

Höganäs toppar Byggmax Landsbygdsindex. Indexet rankar Sveriges landsbygdskommuner utifrån sysselsättning, befolkningsutveckling, utbyggnad av fiberbredband, nystartade företag och användning av rotavdrag. Sist i rankingen hamnade Haparanda stad. 

– Det finns en enorm potential för tillväxt i landets landsbygdskommuner. Vi etablerar gärna på mindre orter och därför vi har valt att kartlägga Sveriges kommuner i ett landsbygdsindex, säger Mattias Ankarberg, vd på Byggmax.

Det är första gången som Byggmax Landsbygdsindex presenteras. Basen är offentlig statistik om sysselsättning, befolkningsutveckling, utbyggnad av fiberbredband, antal nystartade företag och användning av rotavdrag – faktorer som är viktiga för landsbygdsutvecklingen och visar på utvecklingen i en kommun. Höganäs högsta placering var i kategorin fiberutbyggnad där kommunen nådde en andra plats.

– Kategorierna säger alla något om hur vindarna blåser i en kommun. Vi vill se en levande landsbygd där människor kan leva och bo. Det försöker vi bidra till utifrån vårt perspektiv genom att skapa arbetstillfällen på mindre orter och att köpa vårt virke lokalt, säger Mattias Ankarberg.

Rankingen omfattar de 158 kommuner som enligt Tillväxtverkets definition är landsbygdskommun eller tätort långt från storstad. Statistikunderlaget är inhämtat från offentlig statistik hos Tillväxtverket, SCB, Post- och telestyrelsen, Bolagsverket och Skatteverket.

Topp 10 Byggmax Landsbygdsindex 

  1. Höganäs
  2. Tjörn
  3. Sotenäs
  4. Orust
  5. Tranemo
  6. Krokom
  7. Åre
  8. Öckerö
  9. Mörbylånga
  10. Lekeberg

 

Ta del av hela Byggmax Landsbygdsindex och se hur din kommun rankade i samtliga kategorier här.​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...