Bygg en villa av trä

av Admin

Idag är det vanligt att man vill bygga sitt eget hus, att man får en arkitekt ritat villa där man kan bestämma de allra minsta detaljerna själv. Svenskar generellt känner en stor stolthet för sina hem. Vi tycker om att renovera, fixa och förnya vårt hem så att vi kan ha bjudningar för vänner och familj. 

Artikeln är i samarbete med casinoadvisers

Nu har det kommit en intressant trend inom husbygge vilket är att man vill bygga ett eget trähus. Ingen koja som när man var liten utan en stor lyxig villa helt gjort av trä. Anledningen till att trähus blivit intressant är antagligen till stor del för det är miljövänligt och har 50% lägre energiförbrukning.

Materialet är utan lim, kemikalier och otroligt vackert. Det är ljuddämpande och husen får en speciell känsla. Lukten av trä, känslan av tyngd tillsammans med häftig arkitektur gör trähus till ett fantastiskt modernt lågenergialternativ.

Varför vill man bygga ett nytt hus?

Människor har alltid gillat att skapa unika ting, och bygga saker. När man är liten bygger man lego, man bygger kojor, när man blir äldre bygger man trämöbler och ett av de populäraste sällskapsspelen vi har, Monopol, går ut på att bygga städer. Monopol är till och med ett av de mest populära spelen online (Monopol är ett spel från Evolution Gaming). Vi bygger ut våra hus och vi lever I ständiga renoveringar. Renoverar man ett helt hus får man troligtvis känslan av att det är dags att byta ut något rum, och renoveringen fortsätter.  Vi människor får en nöjdhetskänsla av att skapa.

Att bygga hus blir helt enkelt mer personligt, man slipper buda vilket oftast kan göra att man landar på en helt annan summa en man från början hade tänkt sig.  I nya hus är allt nytt och man har garantier ett par år framåt på vitvaror med mera. Det som många ser som en nackdel med att bygga hus är just att det lätt blir kalt och man ska bygga upp trädgården från början. Men det kan samtidigt ses som en fördel för en del människor, där kan man ha olika preferenser.

Hur går man tillväga om man vill bygga egen villa?

Att bygga ett nytt hus från grunden kan bli ditt livs största projekt. Det är många beslut som ska fattas och kostnaderna beror till stor del på dessa beslut. En bra firma är A och O men vi har hittat följande checklista som är generell för alla typer av hus som är bra att kika på.​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...