Frölunda Torg återhämtar sig – nu öppnar två nya butiker

av Admin

På Frölunda Torg händer mycket i år – bara i oktober öppnar två nya butiker, barn- och babybutiken Lilla Rummet och köksproduktkedjan Kitch´n. – Att förnya och anpassa utbudet av butiker på ett köpcentrum till nya vanor är viktigare än någonsin, säger Anders Strand, Centrumchef Frölunda Torg, som nu ser att en återhämtning sker trots pandemins konsekvenser: tappet av besökare och omsättning fortsätter att krympa 

Succesivt märker Frölunda Torg bättre besökstal och omsättningsutveckling än tidigare under våren och försommaren, och nu vågar man prata om återhämtning. Senaste månadens besöksiffror ligger på -11, 7 procent jämfört med föregående år. I våras var samma negativa siffra nära den tredubbla jämfört med 2019. De senaste helgerna har besöksantalet nästan nått upp till nivåerna från förra året, vilket är extra glädjande då det är på veckosluten mycket av sällanköpshandeln sker.

¬– Vi är ödmjuka inför den speciella situationen, men nu ser vi en tydlig trend med förbättrade besökstal vecka för vecka jämfört med under våren och försommaren. Från mitten av augusti återgick vi till ordinarie öppettider vilket gjorde att vi kan ta emot fler besökare utan att trängseln ökar, säger Anders Strand, Centrumchef Frölunda Torg.

Och omsättningen kryper också allt närmare 2019 års siffror – senaste månaden var tappet -6.5 procent. I spåren av en fortsatt pågående pandemin är det förstås viktigare än någonsin för ett stort köpcentrum som Frölunda Torg att vara flexibla med en levande mix av butiksutbudet. Två nya butiker öppnar nu inom kort på köpcentrumet.

Den ena nyheten är Lilla Rummet, en barn- och babybutik som säljer såväl leksaker som inredning och maskeradkläder som har funnits i nära två decennier. Butiken på Frölunda Torg blir den tredje butiken i Göteborg.

Nyhet nummer två på Frölunda Torg är Kitch´n som säljer all slags köksutrustning, bestick och hushållsmaskiner av kända varumärken som bland annat Le Creuset, Global, -Iittala, Fiskars och Tefal. I landet finns knappt ett tjugotal butiker.

De två nytillskotten är inte de enda nyheterna på köpcentrumet i år. restaurangen Glenn Sportsbar, skokedjan Skechers samt zoobutiken Arken Zoo öppnade i våras. Tidigare i höstas öppnade orientaliska livsmedelskedjan Miniprice och kafeét Greek Pastryoch i december öppnar Lidl en stor butik.

– Vi måste kontinuerligt reflektera över handeln och hur vi ska utveckla köpcentrumet och möta den nya tidens utmaningar. Det gäller att fortsätta att tänka nytt och inte minst funderar vi mycket på vad vi kan erbjuda utöver handel, för att förstärka Frölunda Torg som en mötesplats i framkant , säger Anders Strand.​

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...