Nytt samarbete i Leksand

av Admin

Nu stärks Delvators och Hitachis service till maskinägare i Dalarna. Under hösten 2021 kommer Delvator med hjälp av AB Heby Lantbruksservice att etablera sig i Leksand i Dalarna för att kunna erbjuda service och reservdelar i området.

Heby Lantbruksservice bedriver service av bilar, lantbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner i Heby, Hedemora och i Leksand där de har butik, verkstad och reservdelslager för att snabbt kunna serva sina kunder. Man jobbar bland annat med varumärkena Massey Fergusson, Trejon, Lemken, Norje m fl. Företaget startade redan 1980, så erfarenheten och kunskapen i företaget är stor. Bolaget har ca 20 anställda, varav 4 servicetekniker i Leksand som arbetar med entreprenadmaskiner. Man startade verksamheten i Leksand 2019 och där har man nu två servicebilar som rullar frekvent i det stora distriktet.

–Leksand är jättebra för oss, då det finns många Hitachi-maskiner i regionen, säger Thomas Johnsson, eftermarknadschef på Delvator. Tillsammans med Heby Lantbruksservice kommer vi nu att ha en verkstad som hjälper oss att höja servicegraden till våra entreprenörskunder i Dalarna.

–Heby Lantbruksservice har en fin anläggning som kommer att tjäna vårt arbete, våra maskiner och reservdelar, säger Delvators VD Jonas Coltén. De har ett fint rykte i regionen och stort förtroende hos sina kunder. Deras anläggning i Heby är väletablerad och vi känner oss trygga med detta samarbete, fortsätter han.

Christian Eriksson är VD för Heby Lantbruksservice. Han började själv jobba på företaget med reservdelar och tog över bolaget 2015. Han har störst erfarenhet av lantbruksmaskiner, men ser samarbetet med Delvator och Hitachi som ett bra komplement.

–Jag har själv inte jättestor kunskap av entreprenadmaskiner, men många av våra kunder i området kör Hitachi-maskiner och efterfrågade service, så det var så det började. Man har ju förstått att det är bra maskiner, säger Christian.

Delvator har precis utökat sin säljstyrka med Jimmy Arvidsson som också utgår från Dalarna, och det känns extra bra att nu få ytterligare en servicepunkt i området för att komma ännu närmare kunderna.
–Det ska bli roligt att jobba med Heby Lantbruksservice och jag vet att mina entreprenörskunder är nöjda med deras arbete och fina service.

Även Roland Hellbergs om är ansvarig för lager, butik och verkstad i Leksand tycker det ska bli roligt att få in Hitachi som nytt varumärke. Det blir spännande att utöka med entreprenadmaskiner och speciellt varumärket Hitachi med så hög produktkvalitet.
–Det är ju alltid intressant med utveckling och att kunna bredda sin verksamhet. Jimmy är ju en lättsam kille och det är ju alltid skönt att man får en bra kontakt från början, säger Roland.

Delvator har under de senaste åren knutit kontakt med flera servicepartners. Anläggningen i Leksand blir den 21:e servicepartnern som tillsammans med de tre egna anläggningarna i Eslöv, Härnösand och Stockholm förser Hitachiägare med service och reservdelar.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...