Wallenstam sätter ljus på Göteborg city

av Admin

15 av Wallenstams fastigheter inom Vallgraven i centrala Göteborg har fått mer ljus på sig. En medveten investering Wallenstam har gjort för att bidra till trygghet, trivsel och mer ljus i city under dygnets mörkare timmar. Nu under höstlovet lyser även Wallenstams kontor på Avenyn och fastigheten mitt över gatan i orange som en del av höststaden Göteborg. 

– I samband med fasadrenovering och en allmän ansiktslyftning av flera av våra fastigheter inom Vallgraven passade vi på att bidra till mer ljus i centrala Göteborg. En satsning som exponerar våra hyresgästers verksamheter och våra fina fasader på ett bättre sätt, men även bidrar till en allmän trivsel och trygghet i gaturummet, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Det är Wallenstams fastigheter på Kungsportsplatsen, Korsgatan/Kyrkogatan, kvarteret Victoria samt i korsningen Östra Hamngatan/Kungsgatan som har fått helt ny ljussättning på sina fasader. Utöver det har även Oraklet, en av stadens statyer vid Domkyrkan, försetts med spotbelysning. All ljussättning har genomförts i ett tätt samarbete med White Arkitekter, Pebe Elteknik och Amevi.

Bild: Ett exempel på Wallenstams ljussättningsprojekt inom Vallgraven i Göteborg är Vallgatan 27 i kvarteret Victoria.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...