STIHL Sverige skickar grönt med DHL

av Admin

Nu skickas alla paketförsändelser från lagret i Stenkullen till de svenska återför-säljarna med DHL:s klimatsmarta lösning SKICKA GRÖNT. STIHL är först i Sverige inom sin bransch att göra detta tillval som under ett år innebär cirka 8 ton mindre koldioxidutsläpp och mer är 200 000 kr till fossilfri teknik för inrikes transporter.

Varje år skickas mer än 50 000 paketförsändelser från STIHL Nordens lager i Stenkullen till återförsäljarna i Sverige. Sedan januari skickas dessa med DHL:s SKICKA GRÖNT.

  • Det här är en lösning som låter oss att bidra till en klimatsmart omställning och fler fossilfria transporter. STIHL underlättar för alla som arbetar med och i naturen genom att erbjuda bra produkter – och att nu också leverera dessa paket på ett mer klimatsmart sätt känns väldigt bra. Det bidrar till en mer hållbar framtid, säger Per-Christian Salvesen, ansvarig för Supply Chain, STIHL Sverige.

STIHL arbetar som koncern globalt för att minska sitt koldioxidavtryck och genom DHL:s gröna transportlösning bidrar STIHL Sverige till en snabbare klimatomställning och fler fossilfria transporter. I Sverige är STIHL det första bolaget i sin bransch att välja SKICKA GRÖNT.

  • Vi är glada över att STIHL är en av våra kunder som väljer att skicka sina transporter med vårt klimatsmarta alternativ SKICKA GRÖNT. Att våra kunder tar ställning och inser att investeringar krävs för att nå en förändring och en minskad klimatpåverkan är väldigt hoppingivande. Vi hoppas att fler av våra kunder vill ta steget och tillsammans med oss bidra till fler fossilfria transporter på den svenska marknaden, säger Mattias Nyström, Marknads- och Försäljningsdirektör på DHL Freight Sverige.

Överenskommelsen med DHL omfattar paketförsändelser inom Sverige, vilket utgör omkring 75 procent av försändelserna från Stenkullen där STIHL har sitt lager. Genom att skicka paketen med DHL:s gröna lösning beräknas koldioxidutsläppen minska med cirka 8 ton per år, samtidigt som STIHL Sverige bidrar med över 200 000 kr till fossilfri teknik för inrikes transporter enligt DHL:s program.

  • Vi har under flera år arbetat tillsammans med våra kunder för att ställa om till ett fossilfritt transportnätverk. STIHL kommer konkret att bidra till att fler fordon som använder biogas och el kommer att rulla i vårt nätverk under 2021. Tillsammans gör vi skillnad, säger Maria Nilsson Öhman, Hållbarhetschef, DHL Freight Sverige.

 

STIHL arbetar också globalt för att minska sitt koldioxidavtryck och presenterade 2020 en ny och ambitiös klimatstrategi som ska göra koncernen klimatneutral. STIHL Norden har som mål att bli ett av koncernens första klimatneutrala säljbolag och man jobbar mot detta mål genom olika insatser och åtgärder. Exempelvis finns sedan 2019 en 1 500 m2 stor solcellsanläggning på det nordiska huvudkontoret i Stenkullen och flera hållbara lösningar undersöks för att ytterligare ta bolaget närmare det egna och koncernens klimatmål.

SKICKA GRÖNT är DHL:s klimatsmarta tillval där DHL erbjuder sina kunder ett fossilfritt* transportalternativ som kan användas för alla försändelser inom Sverige. SKICKA GRÖNT innebär att DHL producerar motsvarande transportarbete som kundens sändning genererar med fossilfri teknik* någonstans i sitt inrikesnätverk. Intäkterna går oavkortat till att ersätta åkarna för merkostnaden när de investerar i klimatsmarta fordon och bränslen. (* enligt definition från Fossilfritt Sverige)

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...