Hundra sommarjobbare för trygghet och trivsel

av Admin

Äntligen sommar och med den välkomnar Familjebostäder årets sommarjobbare. Även i år får så många som 100 ungdomar i åldern 16-19 år bidra till trygga och fina områden

– Det känns viktigt och bra att vi återigen kan erbjuda riktigt många ungdomar sommarjobb. Förutom att vi under sommaren får extra fina och välkomnande gårdar så bidrar även ungdomarna till ökad trygghet genom att vi blir fler som syns i våra områden, säger Jonas Schneider, vd på Familjebostäder.

I år läggs ett ökat fokus på att göra fint på gårdar och lekplatser runt om i Familjebostäders områden. De flesta av årets sommarjobbare hjälper förvaltningen utomhus där de tar hand om planteringar, allmänna utrymmen eller gör enklare målnings- och reparationsarbeten. Andra hjälper till på något av våra kontor. Sommarjobbarna fördelas på tre perioder om tre veckor med start den 13 juni.

För tredje året i rad anställs även externa handledare som arbetsleder ungdomarna.

Träffar hyresgäster i Rågsved
En grupp sommarjobbare kommer i år att träffa hyresgäster i Rågsved för att fånga upp önskemål kopplade till utemiljöerna i området. Rågsvedsborna får svara på en enkätundersökning och får även veta mer om hur Familjebostäder arbetar med biologisk mångfald.

Vilka ungdomar anställs?
Ungdomar mellan 16-19 år som är folkbokförda i Stockholm stad får varje år möjlighet att söka de sommarjobb som annonseras ut via Stockholms stads webbplats. Jobben fördelas i första hand genom lottning för att säkerställa en rättvis rekryteringsprocess och en jämn könsfördelning.

Sommarjobbande ungdomar i Rinkeby 2021. Foto: Olof Plym Forshell

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...