Hornbach öppnar byggvaruhus i Kristianstad

av Admin

Bygget av Hornbachs nya byggvaruhus med Drive-in har påbörjats i det nya handelsområdet C4shopping. Det nya varuhuset beräknas öppna under andra halvåret 2019 och kommer att erbjuda ett fullsortiment inom byggprodukter. 

Hornbachs nya byggvaruhus i Kristianstad får en yta på ca 10 000 m2 under tak samt utomhusyta för 200 parkeringsplatser. Det nya varuhuset beräknas vara klart för invigning under andra halvåret 2019. Hornbach hyr lokalen av C4shopping som erbjuder ett stort antal olika typer av butiker. Handelsområdet är beläget nära Kristianstad centrum vid E22 och vänder sig till 300 000 konsumenter i Östra Skåne och Västra Blekinge.

− Det är väldigt roligt att vi har kommit igång med bygget av vår nya byggmarknad med Drive-in i Kristianstad, säger Andreas Larsson, marknadschef för Hornbach. Vi ser en mycket stor potential i Kristianstad. Det geografiska läget är utmärkt för oss och vi hoppas kunna erbjuda våra produkter till alla i Östra Skåne och Västra Blekinge.

C4shopping ligger i en spännande historisk miljö, det var på just denna plats som den danske kungen Christian IV år 1614 grundade Kristianstad som snabbt blev en handelsplats där näringslivet och affärerna blomstrade. Historien lever vidare men handelsplatsen blir allt större, det är något att tänka på när en går bland hyllorna på Hornbach.

– Vi är stolta och glada att Hornbach etablerar sig i Kristianstad och hos oss på C4shopping, säger Pär Frankenius, styrelseordförande C4shopping AB.

Tyska byggvarukedjan Hornbach har funnits sedan 1877 och har idag 157 varuhus runt om i Europa. I Sverige öppnades det första varuhuset i Göteborg 2003 och därefter har det tillkommit ytterligare fyra i Stockholm, Malmö och Helsingborg. Under 2018 och 2019 öppnar även nya varuhus i Borås och Trollhättan.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...