SkandiaMäklarnas VD om Svensk Mäklarstatistik: ”Bostadsmarknaden på väg mot normalläge efter pandemin”

av Admin

Enligt statistiken för augusti från Svensk Mäklarstatisktik är läget fortsatt stabilt på bostadsmarknaden. SkandiaMäklarnas VD Andreas Moritz ser en gradvis återgång till ett mer normalt marknadsläge efter de extraordinära prisökningarna under pandemins värsta tid.

– För ett år sen var läget annorlunda och marknaden präglades av ett prisrally där beteendet att köpa så fort som möjligt skapades. I takt med att samhället börjat återgå till en mer normal verklighet speglas det även av i höstens bostadsmarknad. Vi kan se att köpbeteendet sakta men säkert börjar anpassa sig till en mer normal marknad, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

I augusti visar Svensk Mäklarstatistik att bostadsrätterna ökade med +1 procent medan villapriserna var oförändrade. Andreas Moritz tror inte att det kommer ske några större förändringar den närmaste tiden vad gäller prisbilden. Däremot kan bostadsaffärerna ta lite längre tid att genomföra.

– Då marknaden inte är lika aggressiv i dag som den var för ett år sen har köparen också fått mer tid till eftertanke. Lägenheter och villor med bra och unika lägen säljs fortfarande snabbt. Däremot har vi märkt att det tar lite längre tid för normala objekt, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...