Ramirent stöttar unga entreprenörer

av Admin

De är unga och de har drivet. William Strandberg, Victor Stenström och Jonatan Lund driver tillsammans ett UF-företag som arbetar för att förhindra stölder i byggbranschen. Ramirent AB har stöttat ungdomsföretaget. Som ett av Europas största maskinuthyrningsbolag drabbas Ramirent årligen av ett stort antal stölder ute på byggarbetsplatserna. 

Från vänster: Jonatan Lund, William Strandberg och Victor Stenström på Älvsjö-mässan för ungt företagande.

För att knyta kontakter och bygga ett nätverk med näringslivet i Sundsvall kontaktade de tre killarna ett antal företag, och på Ramirent fick de tidigt en bra kontakt i Mikael Billström, kundcenterchef på Ramirent i Sundsvall.

Ramirent har agerat näringslivskontakt, coach och bollplank till UF-företaget, som idag går under namnet Vestigo Security, men som inom kort kommer att omvandlas till ett aktiebolag och därmed byta företagsnamn.

– Det finns många sätt att stötta ungt företagande, säger Mikael Billström, kundcenterchef för Ramirent i Sundsvall.

– I mitt fall har jag beskrivit hur uthyrningsbranschen och byggbranschen fungerar, agerat bollplank kring Willams, Victors och Jonatans idéer och tankar, och samtidigt coachat grabbarna som de unga, drivna och hungriga entreprenörer de är, både kring deras produkt och som företagare.

– Viktigt är förstås också att använda sitt nätverk – att slussa unga, drivna entreprenörer till kontakter som i sin tur kan hjälpa dem vidare på olika sätt, säger Mikael Billström.

William Strandberg, som är VD för UF-företaget Vestigo Security, ser stora utvecklingsmöjligheter.

– Det känns spännande. Vi har bevakat marknaden under en längre period och upptäckt att det finns ett stort behov av en ny stöldskyddslösning för att minska stölderna ute på byggplatserna, säger William.

– Marknadspotentialen för stöldskydd i byggbranschen är enorm, konstaterar Victor Stenström, ekonomiansvarig på UF-företaget Vestigo Security.

– Varje år försvinner ett värde av cirka hundra miljoner kronor från svenska byggarbetsplatser – enbart i stulna verktyg. Chansen att få tillbaka de stulna verktygen är dessutom näst intill obefintlig. I dagsläget håller vi på att färdigställa affärsmodellen och pussla ihop alla bitar i tillverkningen, så vi siktar på att lansera den första stöldskyddslösningen i sommar, säger Victor Stenström.

– På Ramirent tycker vi att det är otroligt viktigt med ungt, utvecklingsorienterat företagande, så det har verkligen varit givande och inspirerande att få följa dessa tre ungdomars produkt- och företagsutveckling, säger Mikael Billström.

– Att killarna på Vestigo Security utvecklar och framställer spännande lösningar för att minska stölder ute på byggarbetsplatserna är förstås särskilt intressant för Ramirent. Därför vill vi gärna försöka hjälpa till på de sätt vi kan, avslutar Mikael Billström.

Vestigo Security har nyligen blivit antaget som inkubatorföretag hos Bizmaker och som tidigare nämnts håller alltså ungdomsföretaget på att omvandlas till ett aktiebolag med ett nytt företagsnamn. Genom hårt arbete, gott stöd och tre vunna priser i SM-kvalificerande kategorier på den regionala mässan i Sundsvall har Vestigo Security kvalificerat sig till SM i Ung företagsamhet. Den avgörande kampen om det svenska mästerskapet hålls på Älvsjömässan, som idag tisdagen den 7:e maj, är inne på sin andra och sista dag.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...