Nominera Sveriges bästa stålbyggnader till Stålbyggnadspriset 2019

av Admin

Nu är det dags att nominera Sveriges bästa stålbyggnader till Stålbyggnadspriset 2019. Nominera stora som små projekt, innovativa lösningar och gärna miljömässigt hållbara föredömen. Nominera senast den 15 april. Statyetten ”Stålbyggnadspriset” delas ut till vinnande arkitekt på Stålbyggnadsdagen i Göteborg den 7 november. 

Om Stålbyggnadspriset

Stålbyggnadsinstitutet delar vart annat år ut Stålbyggnadspriset till ett byggnadsverk där man på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt utnyttjat stål i konstruktionen. Syftet är att uppmuntra till ett effektivt användande av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. Stålbyggnadspriset uppmärksammar arkitekter, ingenjörer och företag som utnyttjar stålets egenskaper för att bygga en hållbar framtid.

  • Anmälda projekt skall ha en stålkonstruktion som är nydanande i sitt utförande. Juryn kommer att bedöma; Funktion, Form, Material, Ekonomi och Teknik.
  • Projekten skall vara byggda i Sverige de senaste tre åren och färdigställda före den första april 2019. Alla slags byggnadsverk kan delta i tävlingen; broar, kontorshus, bostadshus, industribyggnader, arenor m.m.
  • Nomineringen av projekt ska vara inskickat senast den 15 april

Det vinnande projektet kommer att offentliggöras och delas ut vid en prisutdelning under Stålbyggnadsdagen den 7 november i Göteborg.
Den 3D-printade statyetten ”Stålbyggnadspriset” delas ut till arkitekten i det vinnande projektet.
Beställare, arkitekt, stålkonstruktör och stålentreprenör kommer också att tilldelas ett varsitt diplom. Dessutom kommer ett antal hedersomnämnanden att delas ut till övriga finalister.

Juryn 2019 består av
Anna Söderberg
, arkitekt, Söderberg Stockholm arkitekter
Björn Åstedt, civ ing, VD SBI
Jan Stenmark, civ ing, Prefabsystem
Lars Hamrebjörk, civ ing, Red Stålbyggnad
Matilda Stannow, arkitekt, Stockholms Stad
Tomas Alsmarker, civ ing, BoKlok

Här finns det mer information om Stålbyggnadspriset 2019: www.sbi.se/om-stal/stalbyggnadspriset-2019

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...