Miljöpartiet vill se ökade satsningar på bussar

av Admin

Landstinget redovisar en vinst 2017 på trafiksidan på nästan 400 miljoner. Miljöpartiet vill att minst 110 miljoner av dem satsas på fler bussar i länet.
– Jag vet att det behövs fler i kommuner som Norrtälje, Upplands Väsby och Järfälla. Resenärerna och klimatet kan inte vänta, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare Stockholms läns landsting. 

Stockholms läns landsting redovisar ett överskott i sitt årsresultat för ifjol. Tack vare fler resenärer i kollektivtrafiken så går trafiken plus med nästan 400 miljoner kronor. En viktig förklaring är det förenklade biljettsystem som införts i kollektivtrafiken som ett resultat av överenskommelsen mellan Miljöpartiet och Alliansen.

– Enhetstaxa gör det lättare att köpa biljett för resenärerna och är bra för SL:s ekonomi. En succé helt enkelt, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare i Stockholms läns landsting.

För Miljöpartiet är det viktigt att överskottet kommer resenärerna till del. Att öka busstrafiken är ett snabbt och flexibelt sätt att förbättra kollektivtrafiken för fler. Fler bussar gör att fler resenärer får en enklare resa och en vardag som går ihop utan bil.

-I vår överenskommelse med alliansen satsade vi ifjol 110 miljoner mer på bussar. Nu vill vi i Miljöpartiet satsa minst lika mycket till på busstrafiken. Jag ser till exempel behov av fler bussar i Norrtälje, Upplands Väsby och Norrtälje, säger Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson i Stockholms läns landsting.

FLER ARTIKLAR ATT LÄSA...